Bratislava Capitals má namierené do EBEL ligy, chce v nej pôsobiť už od budúcej sezóny
25 | 02 | 2020 I SITA

Aktuálny líder druhej najvyššej hokejovej súťaže Bratislava Capitals mieri do nadnárodnej EBEL ligy. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) umožnil novovzniknutému klubu vstup do tejto medzinárodnej súťaže už od nasledujúceho súťažného ročníka. Informoval o tom redaktor RTVS Marek Marušiak na svojom facebookovom profile.


Klub Bratislava Capitals sa netajil smelými ambíciami a vzhľadom na kvalitu kádra nie je jeho priebežné prvé miesto v SHL žiadne prekvapenie. Mužstvo, ktorého prezidentom je bývalý hokejista Dušan Pašek, deklarovalo snahu o rýchly prienik medzi slovenskú hokejovú elitu, no zrejme túto šancu prenechá inému účastníkovi SHL. "V prípade celkového víťazstva Capitals v play off druhej najvyššej slovenskej súťaži, do Tipsport ligy postúpi zdolaný finalista," uviedol Marušiak.

"Na zasadnutí výkonného výboru sme dostali povolenie od SZĽH na vstup do EBEL-ky. To však neznamená už vstup do súťaže. Bol to iba prvý bod, ktorý sme potrebovali obdržať od SZĽH. Ešte nás čaká kopec práce a bodov, ktoré pre účasť v EBEL musíme splniť. Toto je len prvá správa," povedal krátko po zasadnutí VV SZĽH prezident klubu Bratislava Capitals Dušan Pašek pre špecializovanú stránku hokejportal.net.

Liverpool vyrovnal rekord Manchestru City. Chceme napísať náš vlastný príbeh, hovorí Klopp
Futbalisti Liverpoolu pokračujú vo svojom víťaznom ligovom ťažení a v dosahovaní ďalších rekordných zápisov. V pondelňajšom zápase 27. kola zdolali na domácej pôde hráčov West Hamu United 3:2, keď gólmi Mohameda Salaha a Sadia Maného otočili skóre... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA


Syn legendy slovenského hokeja Dušana Pašeka st. priznal, že s EBEL ligou komunikujú už približne dva mesiace. "Registrovali sme ich potenciálny záujem o našu účasť v ich lige. Začali sme sa tým zaoberať, keďže aj pre nás by to bolo zaujímavé. A to z viacerých hľadísk. Jednak z pohľadu atraktivity ligy a tiež z pohľadu vstupu do nového priestoru nadnárodnej kvalitnej ligy. Sme slovenský klub, preto aj podstatná časť nášho tímu pri potenciálnom vstupe bude zo Slovenska," dodal pre hokejportal.net Dušan Pašek.

V súčasnosti pôsobia v EBEL lige mužstvá z Rakúska, Talianska, Česka a Maďarska. Pokiaľ by sa spomenuté informácie naplnili, Capitals by sa stali štvrtým slovenským klubom, ktorý by sa predstavil v jednej z nadnárodných súťaží. Slovan Bratislava a Lev Poprad (neskôr Lev Praha) v minulosti pôsobili v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) a Nové Zámky strávili tri sezóny v MOL lige.

Šport: Škrtel rozhodol v tureckej najvyššej súťaži, Simmonds dohrá aktuálnu sezónu v Buffale
-Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel rozhodol v tureckej najvyššej súťaži o pondelňajšom triumfe Basaksehiru na pôde Rizesporu 2:1. Rodák z Handlovej nastúpil na trávnik v 87. min a o tri minúty neskôr využil zaváhanie domáceho brankára. Pre... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA