Miroslav Žbirka: Boj o peniaze! Nevydarené turné sa pripisuje na jeho účet
24 | 02 | 2020 I Miroslav Tóth

Miro Žbirka pred časom absolvoval koncertné turné, ktoré síce prebehlo veľmi hladko, pre niektoré zainteresované subjekty má však nedozerné následky. Vypukol totiž tuhý boj o peniaze. Dostal obľúbený slovenský hudobník zaplatené?


Spoliehanie sa na druhých sa niekedy môže vypomstiť. Svoje o tom vie legendárny Miro Žbirka. Pred rokmi podpísal zmluvu s jednou nemenovanú agentúrou, ktorá pre neho v roku 2017 usporiadala veľmi úspešné adventné turné so symfonickým orchestrom. Napriek tomu hrozilo, že za neho neuvidí ani cent.

Usporiadatelia len za predaja vstupeniek vyzbierali vyše 360-tisíc eur, teda niekoľko miliónov korún. Podľa informácií webu plus7dni.pluska.sk sa agentúra napriek tomu dostala do finančných ťažkostí. Predajom lístkov totiž poverila ďalšiu spoločnosť, ktorá im však previedla na účet len časť zárobku.

Žbirka môže ďakovať prezieravosti svojej manželky a manažérky v jednej osobe. Do zmluvy totiž stanovila podmienku, že honorár im musí byť vyplatený už pred začiatkom turné. Problémy tak teraz rieši iba usporiadajúca agentúra.

"Máme našťastie všetko zaplatené. A to predovšetkým preto, že som si nechala všetko vyplatiť skôr, než turné začalo, "priznala spomínanému slovenskému serveru Katarína Žbirková. S manželom budú určite obozretní aj do budúcnosti.

Miro Žbirka má zdravotné problémy! Je pravda to čo sa hovorí?
Slávny slovenský spevák Miro Žbirka má údajne rovnakú chorobu, ktorou trpel Karel Gott. Podľa magazínu Sedmička sa táto informácia šíri už nejakú dobu. Čítať ďalej
06 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová