Vlhová v nedeľnom kole SP priebežne na 2. mieste
23 | 02 | 2020 I Gabriel Matta / TASR
Naša slovenská reprezentantka v lyžovaní Petra Vlhová je v nedeľnom kole Svetového pohára v alpskom lyžovaní v švajčiarskej Crans Montane priebežne na 2. mieste so stratou 58 stotín sekundy na zatiaľ prvú Frederika Brignoneovú. Na treťom mieste je priebežne rakúšanka Ortliebová so stratou 66 stotín sekundy za najlepším časom.

AKTUALIZOVANÉ dňa 23.2.2020 o 11:45

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po úvodnej časti nedeľnej alpskej kombinácie Svetového pohára usadila na druhom mieste. Vo švajčiarskej Crans Montane zaostala v super-G za vedúcou Taliankou Federicou Brignoneovou o 58 stotín sekundy. Priebežne tretia bola Rakúšanka Nina Ortliebová s mankom 0,66 s.

Vo švajčiarskom stredisku panovalo veľmi teplé počasie a hrozilo zmäkčovanie snehovej podložky. Profil zjazdovky Mont Lachaux však nahrával lyžiarkam, ktoré sa venujú aj obrovskému slalomu, a minimálne na prvých dvoch priečkach sa to potvrdilo. Víťazka jedinej doterajšej tohtosezónnej kombinácie Brignoneová sa na skoku dostala do krkolomného záklonu, ale dokázala ho ustáť a jej riskantná jazda slávila v super-G úspech, no pred slalomovou časťou (13.30 h) si pred Vlhovou nevypracovala až taký značný náskok.

Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka vyštartovala s číslom 13. Na prvom skoku ju vynieslo z ideálnej stopy a musela zabojovať, aby sa vošla do nasledujúcej bránky. Situáciu však zvládla natoľko, že jej odstup na Brignoneovú bol iba jedna desatina. Ďalšie dve chybičky spravila v spodnej technickej pasáži a v cieli zaostala o 0,58 s, ale tento výsledok jej dával veľkú šancu zaútočiť pri svojich slalomárskych kvalitách na víťazstvo.

Vlhová v sobotňajšom SP so stratou 1 sekunda na víťazku
Vlhová dnes v Svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní priebežne so stratou jednej sekundy na víťazku. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Gabriel Matta