Kanada deportuje 96-ročného bývalého člena SS, ktorý vraždil zdravotne postihnuté deti
18 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Kanada začala konanie o vyhostení Helmuta Oberlandera, bývalého člena  SS (organizácia nacistickej strany NSDAP v rokoch 1925 - 1945), ktorého vražedný oddiel zavraždil 214 zdravotne postihnutých sovietskych sirôt už v roku 1942. Informuje RT.


Oberlander je na Stredisku Simona Wiesenthala v zozname najhľadanejších nacistických vojnových zločincov. „Proces deportácie sa začal, ale ešte zďaleka nie je ukončený,“ povedal Ron Poulton, právnik Oberlander, pre RIA a dodal: „nejde o extradíciu.“ Najvyšší súd v Kanade už predtým rozhodol zbaviť muža kanadského občianstva kvôli obvineniam z vojnových zločinov. Ruský vyšetrovací úrad požiadal Kanadu o trestné spisy týkajúce sa 96-ročného muža, ktorý sa je zaregistrovaný ako bývalý člen SS v oddiely „Sonderkommando 10A“ (jedna z častí Einsatzkommanda), ktorý bol nasadený na juh, kde nacisti okupovali časti Sovietskeho zväzu.



Nechvalne známa zabijácka skupina bola poverená elimináciou sovietskych komisárov, partizánskych Židov, Rómov a ďalších „rasovo nečistých“ ľudí v súlade s Hitlerovou víziou vyčistenia dobytých krajín pre nemeckých kolonistov. V roku 1942, kedy boli sovietske sily stále v defenzíve, Sonderkommando 10A zaútočilo na sirotinec s invalidnými prípadmi v južnom meste Yeysk a prinútilo 214 zdravotne postihnutých detí, aby nastúpili do komióna, v ktorom ich následne zamkli, pričom dovnútra vypúštali smrtiaci plyn. Bezmocné obete zomreli na zadusenie sa plynom v „masovom hrobe“ odkrytom po tom, čo Červená armáda oslobodila okolitý Krasnodar.

Ruskí agenti GRU chcú prerušiť podmorské internetové káble pri pobreží Írska
Tímy ruských agentov boli vyslané do Írska, aby zmapovali podmorské internetové káble s cieľom „prerušiť komunikáciu v čase konfliktu“. Informuje RT. Oceán na pobreží Írska, ktoré leží na západnom okraji Európy, skrýva na dne trinásť... Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


Oberlander, etnický Nemec a rodák z Ukrajiny, ktorá bola vtedy súčasť Sovietskeho zväzu, pôsobil v Sonderkommande od septembra 1942 do júla 1943. V 50-tych rokoch emigroval do Kanady a počas naturalizácie zatajil svoje členstvo v SS. Keď sa Ottawova imigračná služba dozvedela o ukrytom bývalom členovi SS, tvrdil, že je iba pomocník, ktorý má za úlohu prekladať, leštiť topánky a chrániť nemeckú komunikáciu.

Čína tvrdí, že Amerika je „Ríša Hackerov“ a obviňuje CIA z medzinárodného zločinu
18 | 02 | 2020 | Timotej Dudka