Barcelona na pokraji občianskej vojny? Škandál na sociálnych médiách podnietil špekulácie okolo Messiho budúcnosti u katalánskych gigantov.
18 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Senzačné tvrdenia, že Barcelona si najala spoločnosť sociálnych médií, aby posilnila imidž vyšších funkcionárov v klube, zatiaľ čo poškodzuje ten hráčov vrátane Lionela Messiho, pridala pocit blížiaceho sa chaosu v klube. Informuje RT.


Barcelona bola v pondelok prinútená najsilnejším spôsobom popierať v miestnych médiách, že šéfovia zmluvnej spoločnosti sociálnych médií I3 Ventures zverejňujú správy na účtoch Facebook a Twitter, ktoré ospevovali povesť prezidenta Josepa Maria Bartomeu a jeho správnej rady, pričom kritizovali ďalšie postavy z klubu z minulosti a aj súčasnosti - vrátane súčasného kapitána Messiho a obranného stacionára Gerarda Piqueho.

„FC Barcelona neprestajne odmieta akýkoľvek vzťah a okrem toho uzatváranie zmlúv na služby spojené s účtami sociálnych médií, ktoré vysielajú negatívne alebo znevažujúce správy týkajúce sa akejkoľvek osoby, subjektu alebo organizácie, ktorá môže alebo mohla súvisieť s klubom,“ uvádza dôrazne formulované odmietnutie obvinení z Barcelony. Klub pokračoval vo vyhrážaní sa súdnym konaním proti zdroju obvinení a požadoval „okamžitú opravu zverejnených informácií a vyhradil si právo podniknúť právne kroky proti tým, ktorí pokračujú v zapájaní klubu do takýchto praktík“.

Prísne slová z Barcelony, ktoré sú jasne odhodlané znížiť akékoľvek poškodenie svojej povesti z toho, čo tvrdia, sú lstivé lži. Ale pre šéfov Barcelony je to ďalší veľmi verejný zápas, v ktorom majú bojovať, po škriepke medzi ikonou klubu Messim a športovým riaditeľom Ericom Abidalom začiatkom tohto mesiaca.

V tomto prípade Messi vydal zriedkavé verejné vyhlásenie o klubových záležitostiach, v ktorom kritizoval Abidove náznaky, že niektorí členovia tímu nevyvinuli najlepšie úsilie pod vedením už prepusteného manažéra Ernesta Valverdea. „Mali by sa uviesť konkrétne mená, pretože inak kazíte meno každého a kŕmite fámy, ktoré sa šíria a nie sú pravdivé,“ vyjadril sa Messi na konto svojho bývalého spoluhráča Abidea.

Pokiaľ ide o La Ligu, Barcelona si počas víkendu na Nou campe vybojovala rozhodujúce víťazstvo 2-1 proti Getafe na treťom mieste, ktoré ich posunulo na len jeden bod od Realu Madrid po tom, čo boli vedúci ligy šokovaní remízou 2-2 v zápase proti Celta Vigo.

Počas januárového prestupového okienka Barca nikoho nepriviedla, ale v pondelok prinajmenšom dostali špeciálnu dispenzáciu na podpísanie útočníka kvôli ich zraneniam. V Lige majstrov čelia komplikovaným zápasom s Neapolom, ktoré sa začínajú v Taliansku budúci týždeň. Nepomôže ani to, že sa ich plánované obnovenie hry v rámci vedenia Setiena uskutoční v pozadí širšieho škandálu - bez ohľadu na to, že klub odmietol obvinenia voči nim.

Namiesto toho to podnieti ďalšie špekulácie o smerovaní klubu a jeho kapitána Messiho, najmä vzhľadom na odhalenie, že má každé leto možnosť odísť z klubu. Messi predĺžil svoj záväzok voči klubu, v ktorom bol od 12 rokov, ale posledný škandál, ktorý sa opäť tiahne v jeho mene, pravdepodobne ponúkne väčšie nádeje outsiderom, že konečne prilákajú argentínskeho maestra z Nou Campu.

Je to čiastočne strach, ktorý pravdepodobne podnietil Barcelonu k tomu, aby bola k pondelokovému škandálu taká rýchla a taká opatrná z ich popieraním viny.

Messi skritizoval športového riaditeľa Barcelony, bývalý hráč "blaugranas" sa bojí odchodu Argentínčana
Napätie v španielskom futbalovom klube FC Barcelona sa stupňuje. Kapitán mužstva Lionel Messi najnovšie skritizoval športového riaditeľa "blaugranas" Érica Abidala, ktorý pred niekoľkými dňami pre katalánsky denník Sport vyhlásil, že hráči sa pod... Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | SITA