Indická vysoká škola nútila študentky, aby sa vyzliekli a ukázali spodné prádlo!
16 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Vysokoškoláčky žijúce na ubytovni v štáte Gudžarát v západnej Indii sa sťažovali, že boli prinútené vyzliecť sa a ukázať spodnú bielizeň učiteľkám, aby dokázali, že práve nemajú menštráciu.


Portál BBC informuje, že 68 mladých žien bolo vyradených z tried a postupne odvedených na toaletu, kde boli požiadané o individuálne preukázanie spodnej bielizne na kontrolu. K incidentu došlo v utorok v meste Bhuj. Mladé ženy sú vysokoškoláčky v Shree Sahajanand Girls Institute (SSGI), ktorú vedie sekta Swaminarayan, bohatá a konzervatívna hinduistická náboženská skupina.

Uviedli, že v pondelok sa hostinský prevádzkar sťažoval, že niektorí študenti porušujú pravidlá, ktoré majú menštruujúce ženy dodržiavať. Podľa týchto pravidiel je ženám zakázaný vstup do školy či jedálne počas menštruačného obdobia a tak isto sa nesmú dotýkať iných študentov. V čase jedla si musia odsadnúť od ostatných a v triede sa očakáva, že budú sedieť v poslednej lavici.

Opatrenia, ktoré Čína prijala s cieľom zastaviť šírenie koronavírusu, začínajú mať vplyv
Počet nových prípadov nakazených koronavírusom tretí deň za sebou výrazne klesol, hlási Čína. Zdá sa, že nové opatrenia začínajú mať očakávaný efekt, informuje BBC. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


Študentky tvrdia, že ich prevádzkar ubytovne a jeho riaditeľ zneužívali skôr, ako boli nútené vyzliecť sa. Popísali to, čo sa im stalo, ako „veľmi bolestivú skúsenosť“, ktorá ich „traumatizovala“ a predstavovala „mentálne mučenie“. Otec jednej študentky povedal, že keď prišiel na vysokú školu, jeho dcéra a niekoľko ďalších študentiek k nemu prišli a začali plakať. „Sú v šoku,“ povedal.

Vo štvrtok skupina študentov protestovala pred školou a požadovala akciu proti tým, ktorí ich „ponížili“. Zástupca riaditeľa školy Pravin Pindoria uviedol, že incident bol „šokujúci“ a dodal, že bolo nariadené vyšetrovanie a podniknú sa kroky proti komukoľvek, kto bude uznaný vinným z protiprávneho konania.

Niektoré študentky však povedali, že sú teraz pod tlakom školských úradov, aby incident zavrhli a nehovorili o svojom utrpení.

Právnik celebrít Michael Avenatti je uznaný vinným z vydierania spoločnosti Nike
15 | 02 | 2020 | Timotej Dudka