Polícia evakuovala spracovateľské strediská pošty, hľadá nebezpečný obsah
13 | 02 | 2020 I TASR

Polícia evakuovala všetky spracovateľské strediská Slovenskej pošty na Slovensku, ide o bezpečnostnú akciu s cieľom kontroly podozrivých zásielok. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.


„Polícia na náš podnet kontroluje zásielky pre podozrenie z možného výskytu nebezpečného obsahu. Prioritou je bezpečnosť našich zamestnancov, preto boli strediská evakuované a dočasne sme pozastavili manipuláciu so zásielkami,“ uvádza stanovisko pošty. Za prípadné omeškanie zásielok sa pošta vopred ospravedlňuje.

„Polícia prijala opatrenia v súvislosti s možným páchaním trestných činov vydierania a šírenia poplašnej správy na niektorých miestach Slovenska,“ reaguje na akciu polícia na sociálnej sieti.

„Slovenská pošta je na takéto prípady pripravená, postupujeme podľa pravidiel špeciálneho bezpečnostného režimu. Naši zamestnanci s policajnými zložkami spolupracujú pri preverení podozrení,“ uzavrela Rovenská.

Polícia pri protidrogovej akcii na východnom Slovensku zadržala 4 ľudí
Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, v súčinnosti s inými zložkami, vykonali v uplynulých dňoch na východnom Slovensku rozsiahlu akciu s krycím názvom Pistia zameranú na drogovú trestnú činnosť. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | TASR