Bouwmeester sa má po kolapse dobre, ale zostáva na testoch v nemocnici
13 | 02 | 2020 I SITA

Kanadský hokejista Jay Bouwmeester sa po srdcovej príhode cíti dobre, ale naďalej zostáva hospitalizovaný v nemocnici Irvine Medical Center v Anaheime.


Skúsený 36-ročný obranca St. Louis Blues skolaboval na striedačke počas prvej tretiny utorkového súboja s Anaheimom a neskôr ho v bdelom stave previezli do nemocnice. Zápas prerušili 7:50 min pred koncom prvej tretiny za stavu 1:1 a napokon ho odložili na neskorší termín.

"Momentálne podstupuje sériu testov a vyšetrení, ktoré majú odhaliť, čo presne sa mu v utorok stalo. Veci sa vyvíjajú pozitívnym smerom," uviedol generálny manažér St. Louis Doug Armstrong na webe NHL.

"Chceme sa pekne poďakovať nášmu kondičnému trénerovi Rayovi Barilemu a ľuďom z jeho tímu, ale aj medicínskemu oddeleniu Anaheimu za rýchlu reakciu na vzniknutú situáciu, ktorá nastala v zápase. Nikdy nechcete, aby sa také niečo stalo, ale pracovníci Honda Center v Anaheimu to zvládli výborne. Je to ďalšie svedectvo o tom, že NHL a NHLPA majú vo svojom zázemí správnych ľudí v prípadoch, keď treba s niečím urgentne pomôcť," dodal Armstrong.

Pastrňák sa zaskvel štvrtým hetrikom v sezóne, Boston zdolal Montreal
13 | 02 | 2020 | SITA/AP


Držiteľa Stanleyho pohára z minulej sezóny už bol v nemocnici pozrieť kapitán Blues Alex Pietrangelo. "Boli sme ho navštíviť aj s mojím otcom a spoluhráčmi a uistili sme sa, že je v dobrých rukách. Niektorí sme mali možnosť s ním aj hovoriť a cítime sa teraz všetci lepšie," uviedol Alex Pietrangelo.

Tím St. Louis Blues strávil noc v Kalifornii a v stredu sa presunul do Las Vegas, kde si vo štvrtok zmeria sily s domácimi Golden Knights. "Bude pre nás náročné odohrať štvrtkový zápas. Máme však zlepšenú náladu, keď už vieme, že sa Jay cíti lepšie. Zaujímame sa jeden o druhého v tíme. Keď sa niečo niekomu prihodí, nie je to ostatným ľahostajné," pokračoval Pietrangelo.

Dukla Trenčín si v domácom prostredí poradila s mužstvom Detvy
Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v stredajšom stretnutí 48. kola základnej časti slovenskej Tipsport ligy 2019/2020 na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš vysoko 5:1. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | SITA


Dodal ešte, že aj viacerí hráči Anaheimu sa zaujímali o zdravotný stav Bouwmeestra v nemocnici. "Hráčska komunita v NHL sa vie v takýchto situáciách zomknúť. Hráči, tréneri či kondiční tréneri máme k sebe blízko a tvoríme jedno výnimočné bratstvo," uzavrel Pietrangelo.

Bouwmeester je jedným z najskúsenejších obrancov v profilige. Vo svojej sedemnástej sezóne v NHL mal na konte 56 zápasov s bilanciou 1 gól a 8 asistencií a tiež 6 plusových bodov. Celkovo v kariére v NHL odohral 1241 zápasov. Vlani bol súčasťou tímu St. Louis, ktorý vybojoval Stanleyho pohár, v roku 2014 sa v ruskom Soči tešil s tímom Kanady zo zisku olympijského zlata. Dvakrát sa tešil z triumfu na MS aj na Svetovom pohári, vďaka čomu sa radí do prestížneho Triple Gold Clubu.

Rodáka z Edmontonu draftovala v roku 2002 Florida z tretieho miesta. Okrem tímu Panthers pôsobil aj v Calgary Flames a momentálne je už ôsmu sezónu súčasťou organizácie St. Louis Blues. Jeho najproduktívnejšie obdobie prišlo už v ročníku 2005/2006, keď v 82 zápasoch základnej časti nazbieral 46 bodov za 5 gólov a 41 asistencií. Aktuálne má podpísanú zmluvu pre túto sezónu na 3,25 mil. USD.

Problémy Davida Beckhama. Inter Miami možno bude musieť zmeniť názov
Futbalový klub Inter Miami ešte neodohral žiadny súťažný zápas a už musí čeliť prvým problémom. Nováčik tohtoročnej edície zámorskej Major League Soccer možno bude musieť pristúpiť k zmene názvu a v súťaži vystupovať pod novým... Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | SITA