Problémy Davida Beckhama. Inter Miami možno bude musieť zmeniť názov
12 | 02 | 2020 I SITA

Futbalový klub Inter Miami ešte neodohral žiadny súťažný zápas a už musí čeliť prvým problémom. Nováčik tohtoročnej edície zámorskej Major League Soccer možno bude musieť pristúpiť k zmene názvu a v súťaži vystupovať pod novým menom.


Ako uviedol web britského denníka The Guardian, všetko spôsobil postoj talianskeho klubu Inter Miláno. Predstavitelia "nerazzurri" si v roku 2014 nechali v USA na tamojšom úrade pre patenty a ochranné známky zaregistrovať značku Inter. Taliani už dokonca vyhrali aj súdne konanie týkajúce sa porušenia ich práv. Podľa organizácie z Miami však Milánčania nemali dôvod na protesty, nakoľko na svete existuje mnoho klubov s názvom Inter.

Pre klub vo vlastníctve bývalého anglického futbalistu Davida Beckhama to nie je zďaleka prvý problém v súvislosti so vstupom do MLS. Niekdajší hráč Manchestru United, Realu Madrid či Paríža St. Germain chce v Miami postaviť nový štadión, proti sebe má však mnohých vlastníkov pozemkov. Inter Miami má úvodný zápas v MLS odohrať 14. marca proti Los Angeles Galaxy, zhodou okolností Beckhamovmu bývalému zamestnávateľovi.

Bouwmeester je pri vedomí, Peverley s Fischerom po podobných problémoch ukončili kariéru
Z desiatich zápasov utorňajšieho programu zámorskej hokejovej NHL dohrali iba deväť. Súboj medzi Anaheimom Ducks a St. Louis Blues museli prerušiť už v úvodnej tretine po tom, čo obranca hostí Jay Bouwmeester skolaboval na striedačke. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | TASR