Zachránila výhru za cenu bezvedomia
11 | 02 | 2020 I Dušan Guman

Slovenské futbalistky do 17 rokov odohrali odvetný prípravný zápas s Ruskom. K tesnej výhre 2:1 výrazne prispela brankárka Vanesa Stachová, ktorá po obetavom zákroku v závere duelu skončila v bezvedomí. Slovenkám tým zachránila výhru. O udalosti informoval denník Šport.



 Gólmanka zachránila výhru v odvete

Zverenky trénera Jozefa Jelšica odohrali priateľský zápas s Ruskom v rámci tréningového kempu v Turecku. V odvete sa im podarilo revanšovať za štvrtkovú prehru 1:2, a to dokonca s rovnakým skóre. Oba góly Sloveniek zaznamenala útočníčka Katarína Vredíková. Do histórie zápasu sa však výrazne zapísala aj gólmanka Vanesa Stachová. Okolnosti drámy, ktorá sa odohrala v závere, priblížil na svojom profile na sociálnej sieti vedúci tímu Filip Trosko. „Vyhrávame 2:1. Je 93. minúta. Dlhý center za obranu prekvapil naše stopérky a ruská útočníčka sa rúti sama na bránu. V holej podstate sa nehrá o nič. Nehráme ani kvalifikáciu, ani európsky šampionát. Ide o priateľský zápas,” uviedol.
Prvá myšlienka po prebratí patrila tímu

„Naša brankárka bez mihnutia oka šprintuje proti lopte. Nachádza sa už mimo šestnásky, a tak nemôže loptu zasiahnuť rukami. Celým telom sa hodí do lopty, ktorú vyrazí, no dôjde aj k nešťastnej zrážke s protihráčkou,” opísal Filip Trosko počínanie Vanesy Stachovej. „Hneď po incidente rozhodca ukončuje zápas. Chytila 150-percentnú šancu, ale ostáva v bezvedomí ležať na zemi. Za pár sekúnd je okolo nej celý dievčenský tím. Niektoré sa s ňou snažia komunikovať, iné plačú. Po cca minúte sa Vanesa preberá, ale nechápe, čo sa deje a kde sa nachádza.” Hráčku FC Nitra zaujíma hlavne výsledok. „Nasleduje 40-minútový prevoz do nemocnice, kde sa pomaly začína spamätávať a zaujíma ju jediná vec. Či sme vyhrali,” priblížil neuveriteľné momenty. Našťastie našej brankárke sa nič vážne nestalo.

Prieskum: Väčšina Slovákov chce lepšiu ochranu prírody
Máloktorý prieskum má také jednoznačné výsledky. Prieskum agentúry Focus preukázal, že až 82 percent Slovákov si praje omnoho väčšie územie bez zásahu, ako je tomu dnes. Informácie o prieskume a jeho výsledkoch priniesol denník... Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | Dušan Guman