Brazílska legenda Pelé má depresie zo zlého zdravotného stavu a nechce opustiť dom
11 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

BBC informuje, že legendárny brazílsky futbalista Pelé je v rozpakoch z opustenia svojho domu, pretože nemôže chodiť bez pomoci, z čoho má depresie.


Trojnásobný víťaz Svetového pohára, všeobecne považovaný za najväčšieho hráča všetkých čias, bol minulý rok prevezený do nemocnice kvôli infekcii močových ciest. Pele (79) mal nejaký čas problémy s bedrovým kĺbom. Teraz potrebuje chodítko, aby sa vedel hýbať po dome a na posledných verejných podujatiach ho ľudia videli iba na invalidnom vozíku.

„Je veľmi hnusný, neustále doma kričí,“ povedal jeho syn Edinho pre televíziu Globo.



Počas svojej 21-ročnej kariéry zaznamenal Pelé svetový rekord celkom 1 281 gólov z 1 363 odohratých zápasov, z toho 77-krát skóroval v reprezentačnom drese Brazílie v 91 zápasoch. V posledných rokoch sa jeho zdravotný stav razantne zhoršil. V roku 2015 absolvoval operáciu prostaty po tom, ako bol druhýkrát v šiestich mesiacoch hospitalizovaný.

„Predstavte si, že ste celý život kráľom a takou impozantnou postavou a teraz neviete ani sám chodiť,“ vysvetlil Edinho. „Je v rozpakoch, nechce ísť von, byť videný alebo robiť prakticky čokoľvek, čo zahŕňa opustenie domu. Je dosť krehký a cíti sa trápne. Má náhradu bedrového kĺbu a nemal primeranú alebo ideálnu rehabilitáciu. Takže má problémy s pohybom a to, v jeho prípade vyústilo do depresie.“

Tento jún si pripomíname 50. výročie titulu Svetového pohára, ktorý Pelé získal v Mexiku.

Adam Žampa vyčíta Falatovi, že nesúhlasil s kvalifikáciou
V tejto sezóne zatiaľ ani jeden slovenský reprezentant v kategórii mužov nebodoval v slalome v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach, ale na verejnosti sa už niekoľko dní pretriasa téma nedodržania tzv. striedavého štartu Adama... Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | SITA