Kočnerove kontakty siahajú až k významným lekárom
10 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Termíny, vyšetrenia a nadštandardnú zdravotnú starostlivosť pre svojich blízkych vybavoval Marina Kočner so spriaznenými lekármi. Jeho kontakty a vplyv tak nesiahali len do justície, prokuratúry, polície či špičiek vládnej strany Smer, ale aj do oblasti zdravotníctva. Zverejnil to portál týždenníka Plus 7 dní.


Odvoláva sa na komunikáciu, ktorú zaistila polícia v Kočnerovom mobile v rámci vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Kočner je obžalovaný, že si tento skutok objednal.

Riaditeľ Národného onkologického ústavu (NOÚ) Jozef Dolinský mu v jednom z rozhovorov radí, akou finančnou sumou sa má revanšovať známemu prednostovi neurochirurgie. „Môžeš mi ešte poradiť? Aký je asi cenník za ten dnešný výkon,“ zisťoval kontroverzný podnikateľ u riaditeľa onkologického ústavu, ktorý odpovedal: „Neviem. Podľa mňa 5 ho neurazí. Čo myslíš?“  „Tak som myslel. 5-7,“ znela reakcia.

Známy je aj prípad šéfa Nemocnice svätého Michala Mariana Križka. Križko pomáhal Kočnerovi s prípravou biznisu. Nemocnica si od podnikateľa prenajala priestory vo vedľajšej budove. Tú Kočner získal za podivných okolností.

Bývalý riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský sa k výške „budgetu“ pre profesora nevyjadril.

Matovičovina alebo súťaž o najväčšieho demagóga
(autor je predseda a analytik Inštitútu národnej politiky) Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | Rafael Rafaj