Návrat tenistky Clijstersovej je za rohom! Predstaví sa už na prestížnom turnaji v Dubaji
09 | 02 | 2020 I SITA

Belgická tenistka Kim Clijstersová sa už čoskoro opäť predstaví v súťažnom zápase. Bývalá svetová jednotka, štvornásobná grandslamová víťazka a členka Medzinárodnej tenisovej siene slávy bude hrať na turnaji WTA v Dubaji, ktorého 20. ročník sa uskutoční od 17. do 22. februára. Trojnásobná mamička pôvodne uvažovala nad návratom už počas januárového Australian Open, ale zdravotné problémy boli proti.


"Som nadšená z toho, že opäť nastúpim v súťažnom zápase. Viem, že pre turnaj v Dubaji je to jubilejný ročník, a tak je pre mňa cťou vrátiť sa do hry práve tu. Zároveň to bude môj debut v Dubaji. Nemôžem sa dočkať toho, kedy sa vrátim k športu, ktorý milujem a opäť zahrám si pred fanúšikmi. Podpora, ktorú som dostala od oznámenia môjho návratu, bola obrovská," cituje Clijstersovú oficiálny web WTA.

Clijstersová v priebehu tohto týždňa dokonca trénovala s belgickým fedcupovým tímom, ktorý si rovnako ako ten slovenský zaistil miestenku na finálový turnaj Pohára federácie v maďarskej Budapešti. Rodáčka z Bilzenu dostala od organizátorov podujatia v Dubaji voľnú kartu, rovnako ako miestna dvojnásobná šampiónka Elina Svitolinová či Tunisanka Ons Jabeurová, ktorá na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny v austrálskom Melbourne postúpila medzi osmičku najlepších.

"Teší nás, že môžeme po prvýkrát privítať túto skvelú šampiónku. Sme nadšení z toho, že Kim Clijstersová zaradila do svojho programu turnaj v Dubaji a bude pokračovať vo svojej úžasnej kariére," vyjadril sa Colm McLoughlin, generálny riaditeľ spoločnosti Dubai Duty Free. Okrem spomenutej Belgičanky nebudú v Dubaji chýbať ani ďalšie tri grandslamové šampiónky - Simona Halepová, Bianca Andreescová a Sofia Keninová. Pre zranenie pravého chodidla sa však musela odhlásiť aktuálna svetová jednotka Ashleigh Bartyová.

Adam Žampa na 34. mieste v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu, nepostúpil do vyraďovacej časti
Slovenský reprezentant Adam Žampa dosiahol 34. najlepší čas v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Chamonix. Tesne tak nepostúpil do vyraďovacej časti s 32 najrýchlejšími... Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | SITA