Adam Žampa na 34. mieste v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu, nepostúpil do vyraďovacej časti
09 | 02 | 2020 I SITA

Slovenský reprezentant Adam Žampa dosiahol 34. najlepší čas v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Chamonix. Tesne tak nepostúpil do vyraďovacej časti s 32 najrýchlejšími pretekármi.


Žampa v súčte oboch kvalifikačných kôl dosiahol čas 42,32 s, na 1. miesto Taliana Giovanniho Borsottiho stratil 1,08 s. Od najbližšej postupovej 32. priečky ho delila jedna desatina sekundy. Po zvládnutej prvej jazde figuroval na 12. priečke s mankom 32 stotín sekundy, druhý pokus sa mu však nevydaril a k doterajším dvanástim bodom nepridá ďalšie do hodnotenia Svetového pohára 2019/2020.

V tejto sezóne SP mužov v zjazdovom lyžovaní sa malý glóbus prvýkrát udeľuje aj v paralelnom obrovskom slalome, a to za sumár výsledkov z dvoch podujatí. Prvý z nich vyhral 23. decembra v talianskej Alta Badii Nór Rasmus Windingstad.

Cháru si uctili spomienkovým videom, Fehérváry prvýkrát bodoval
Martin Fehérváry sa v piatom zápase v NHL dočkal prvého kanadského bodu. Mladý slovenský obranca asistoval pri druhom góle Washingtonu z hokejky Jevgenija Kuznecova v domácom súboji proti Philadelphii, nedávny líder NHL však zahanbujúco prehral... Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | SITA