Kollár chce spotrebiteľa naučiť zdravo nakupovať. Na pomoc povolal odborníka
12 | 12 | 2019 I Peter Bachan

 Odborníci, aktivisti, ale aj obyčajní ľudia. Býva zvykom, že politické strany stiahnu do politiky pred voľbami nové a neopozerané tváre. Stranám to môže pomôcť vniesť do politiky nový vietor, málo známym aktivistom zasa zviditeľniť sa a dať o sebe vedieť.


Staviť na nováčika sa rozhodol aj Boris Kollár so Sme rodina. Na svoju kandidátku vzal prvého známeho potravinového kritika Patricka Linharta. Ten síce dostal od Sme rodina číslo 100, v prítomnosti predstaviteľov hnutia ho však vídať stále častejšie. Kollárovcom pomáha propagovať potrebu kvalitných potravín, za ktoré už roky ako aktivista bojuje.

Linhart je zástancom potravinového semaforu, ktorý chce Sme rodina zaviesť aj na Slovensku. Ide o kontrolu zloženia jednotlivých výrobkov, ktoré predávajú potravinové reťazce. Podľa kvality by ich museli predajcovia rozdeliť do troch skupín – červená, oranžová a zelená.  Na základe priradenej farby by napríklad matka vedela, či daná potravina je vhodná a zdravá pre jej dieťa. Spotrebiteľom by tak tento spôsob výrazne uľahčil výber.

Podľa Kollára zaplatia Ficov odvod pre banky opäť ľudia, chystá protiopatrenie
Väčšina Slovákov by mohla mať účty v bankách zadarmo. Vládna koalícia by ale musela podporiť návrh hnutia Sme rodina. Kollárovci by zasa na oplátku súhlasili s vyšším bankovým odvodom, ktorý navrhuje Smer-SD. Uviedol to líder Sme rodina, Boris... Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | PR service


Patrick Linhart sa ako bývalý manažér maloobchodných sietí už niekoľko rokov zaoberá testami potravín. Známy je svojimi nákupmi, pri ktorých poukazuje na to, že nie obal rozhoduje o kvalite výrobkov, ale zloženie. Jeho cieľom je učiť spotrebiteľov rozpoznať dobré jedlo od zlého. Otvorene bojuje proti „chemo-výrobcom“, ktorí ho tým už nepovažujú práve za svojho priateľa. Svoje tvrdenia totiž vždy podloží testami a analýzami z nezávislých akreditovaných laboratórií.
Ako najväčší potravinový kritik stojí na čele Občianskeho združenia OZ Testy Potravín.

OZ Testy Potravín disponujú niekoľkými špecialistami, ako sú potravinoví technológovia, potravinoví súdni experti, hygienici a v niektorých prípadoch dokonca aj políciou pri objasňovaní potravinových podvodov atď. S potravinovými expertmi pomáha vyvíjať nové potraviny bez chémie,“ uvádza samotný Linhart. Spotrebiteľa chce naučiť stravovať sa zdravo a nenechať sa oklamať. Aj preto sa hnutie Sme rodina rozhodlo s Linhartom spolupracovať a dať mu priestor osloviť čo najviac ľudí.

Drucker sľubuje pred voľbami to, čo Kollár už dávno do parlamentu predložil
Politici pred voľbami sľubujú to, čo už dávno mohli zmeniť. Bol dva roky ministrom zdravotníctva. A až dnes ako predseda novej strany Dobrá voľba hovorí o zrušení doplatkov na lieky pre dôchodcov. Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | Gabriel Matta