Davis si spoluprácu s Jamesom užíva, Dončič prekonal rekord Jordana
09 | 12 | 2019 I SITA

Americký basketbalista Anthony Davis bol ústrednou postavou nedeľňajšieho zápasu NBA medzi Los Angeles Lakers a Minnesotou Timberwolves (142:125). Jednotka draftu zámorskej profiligy z roku 2012 sa zaskvela 50 bodmi, pričom túto magickú hranicu pokorila štvrtýkrát v kariére.


Davis sa stal iba tretím hráčom, ktorý v ostatnej dekáde vo farbách Lakers nastrieľal v zápase aspoň 50 bodov. Pred ním sa to podarilo len klubovej ikone Kobemu Bryantovi a jeho aktuálnemu spoluhráčovi LeBronovi Jamesovi.

Davis premenil v zápase 20 z 29 pokusov z poľa a z čiary trestného hodu bol stopercentný. Dokopy s Jamesom dosiahli 82 bodov a od roku 2003 sa stali prvým párom organizácie Lakers, ktorý v druhom dueli v rade spoločne pokoril 70-bodovú hranicu.

"Bola to zábava. Je to jednoduché, keď máte dvoch hráčov, ktorí sú nesebeckí a chcú pre seba to najlepšie. Ja hľadám jeho, on mňa a naďalej sa učíme jeden od druhého," vyjadril sa Davis, ktorého cituje britský portál BBC.

V obdivuhodnej sérii pokračuje slovinský supertalent Luka Dončič. V nedeľu nastrieľal 27 bodov, ku ktorým pridal sedem doskokov a osem asistencii. Už v 19. zápase v sérii dosiahol aspoň 20 bodov, päť doskokov a päť asistencii, čím prekonal rekord Michaela Jordana.

Tomu sa to vo farbách Chicaga Bulls podarilo v 18 stretnutiach. Napriek ďalšiemu výbornému výkonu Dončiča prišiel Dallas o víťaznú sériu, pretože na domácej palubovke prekvapujúco podľahol Sacramentu 106:110.