Na dychberúcich záberoch je možné vidieť ruské stíhacie bombardéry Su-34, ako cvičia nad zasneženou krajinou (VIDEO)
07 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Piloti ruských vzdušných síl boli zachytení na dychberúcich záberoch, keď lietali so stíhacími bombardérmi Su-34 nad zasneženou krajinou neďaleko Čeľabnska v Uralu. Cvičenie malo zdokonaliť techniky lietania a odpaľovanie rakiet.


Na záberoch je vidieť, ako piloti oblečení v zimných bundách a prilbách, sa pred letom ešte dohadujú o detailoch letu, následne na to už šplhajú do kokpitu. Po chvíli sa bombardéry Su-34 otáčajú smerom k dráhe a miznú vo vzduchu.



O chvíľu neskôr už posádka lieta v nízkej nadmorskej výške nad pustou krajinou mimo mesta Čeľabinsk. V určitom okamihu kamery nainštalované vo vnútri kokpitu zachytávajú akrobatické kúsky lietadlá niekde nad Uralom.

Ako súčasť cvičenia, Su-34 uskutočnili simuláciu boju „jeden na jedného a skupinový boj“ pomocou simulovaných striel, uviedlo ministerstvo.

NATO nechalo Turecko „samo v boji proti terorizmu“, prehlásil turecký minister obrany
Turecký minister obrany Hulusi Akar obvinil NATO z toho, že opustil Turecko v boji proti terorizmu po tom, ako aliancia odmietla označiť kurdských bojovníkov v severnej Sýrií za teroristov. Čítať ďalej
06 | 12 | 2019 | Marek Molnár