Gareth Bale pre zranenie netrénoval s tímom Realu Madrid, ale hral golf
06 | 12 | 2019 I SITA

 Gareth Bale nebude k dispozícii Realu Madrid na sobotňajší súboj proti Espanyolu Barcelona v 16. kole najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Waleský krídelník utrpel nešpecifikované zranenie minulý týždeň v zápase proti Alavésu.


Španielske médiá informovali o jeho opuchnutej ľavej nohe, ale Real Madrid to nepotvrdil. Jeden zo strojcov nedávneho postupu Walesanov na záverečný turnaj ME 2020 zrejme vynechá aj budúcotýždňový súboj záverečného kola skupinovej fázy Ligy majstrov proti belgickým Bruggám na ich trávniku. Madričania už majú istotu účasti vo vyraďovacej časti LM.

Španielske médiá zároveň priniesli aktuálne video, na ktorom hrá Bale golf a nevyzerá, že je zranený. Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane v reakcii uviedol, že nemôže zakazovať hráčom voľnočasové aktivity. "Všetci sú to dospelí ľudia a oni najlepšie vedia, čo majú robiť," reagoval Zidane. Madridský "biely balet" momentálne počíta viac zranených hráčov ako len Bala. V piatok s tímom netrénovali ani Eden Hazard, James Rodríguez, Marcelo, Marco Asensio a Lucas Vázquez.

Real Madrid je na čele La Ligy spoločne so svojím úhlavným rivalom FC Barcelona, oba tímy majú po 31 bodov zo 14 zápasov. Katalánsky tím je na tom lepšie ohľadom skóre. FC Barcelona v sobotu hostí Mallorcu.