Arsenal prežíva najhoršie obdobie od roku 1977, Ljungberg hovorí o chýbajúcom sebavedomí
06 | 12 | 2019 I SITA

 Futbalisti londýnskeho Arsenalu sa nedočkali víťazstva ani v deviatom súťažnom zápase v rade a na plný bodový zisk čakajú najdlhšie od roku 1977. Vtedy v období februára a marca netriumfovali v desiatich dueloch po sebe.


"Kanonierom" nepomohla zmena na trénerskom poste, dočasný lodivod Fredrik Ljungberg neodvrátil domácu prehru 1:2 s Brightonom vo štvrtkovom súboji 15. kola anglickej najvyššej súťaže Premier League.

Arsenalu na Emirates Stadium nevyšiel prvý polčas, po ktorom prehrával gólom Adama Webstera. Krátko po zmene strán síce vyrovnal Alexandre Lacazette, ale posledné slovo mali opäť hostia. V 80. minúte rozhodol o ich víťazstve Neal Maupay.

"V prvom polčase sme toho veľa neukázali. Nepracovali sme dostatočne tvrdo. V druhom dejstve sa to zlepšilo, ale chýbalo nám sebavedomie. Počas prestávky som chlapcom povedal, že toto nie je Arsenal a musíme to zlomiť. Sme v náročnej situácii, nezvládli sme niekoľko zápasov a sebavedomie išlo dole," povedal 42-ročný Ljungberg, cituje ho portál BBC.com.

Londýnčania momentálne ťahajú najhoršiu sériu za ostatných 42 rokov, v tabuľke Premier League im patrí až desiata pozícia a na priečky zaisťujúce účasť v Lige majstrov strácajú desať bodov. Navyše, trápia sa v defenzíve, keďže čisté konto si neudržali presne dva mesiace. Doteraz naposledy sa im to podarilo 6. októbra pri víťazstve 1:0 nad Bournemouthom.

Zatiaľ čo fanúšikovia Arsenalu mali vo štvrtok večer hlavu v smútku, priaznivci Brightonu oslavovali. "Čajky" triumfovali na ihrisku súpera z "veľkej šestky" vôbec prvýkrát v histórii Premier League. Uspeli na sedemnásty pokus, pričom v predchádzajúcich šestnástich stretnutiach až pätnásťkrát prehrali.

"Je to pre nás krásny moment. Môžeme si trochu vydýchnuť. Odohrali sme dobrý zápas, nie perfektný, ale ukázali sme odhodlanie a vôľu. Poďakovanie patrí hráčom, som veľmi potešený týmto výsledkom," uviedol tréner Brightonu Graham Potter, ktorého zverenci sa posunuli na trináste miesto tabuľky iba o bod za Arsenal.