Riaditeľka školy zariadila „cvičný“ teroristický útok. Deti plakali, jeden žiak vyskočil z okna
05 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Zamaskovaní muži so zbraňami vnikli do školy a nikto okrem riaditeľky nevedel, že ide o cvičenie. Správu na Slovensko priniesol portál tvnoviny.sk.


Akcia riaditeľky základnej školy v poľskom mestečku Barczewo skončila poriadnym fiaskom. Objednala si totiž pre žiakov školy „cvičný" teroristický útok. Nikoho ale dopredu nevarovala. Riaditeľka následne prišla o funkciu. O incidente informovala poľská televízia TVN24, kde si môžete pozrieť aj video.


Po vpáde ozbrojených zamaskovaných mužov do školy boli všetci v šoku. Vydesené deti konali neuvážene a prepadla ich panika. Jeden žiak dokonca vyskočil z okna, iné plakali a báli sa.


Riaditeľka „roka 2019", ako ju na sociálnych sieťach označili ľudia z celého Poľska, informovala učiteľov a žiakov o cvičení až potom, keď bola škola obsadená zamaskovanými mužmi. V skutočnosti to boli fanúšikovia vojenskej histórie, ktorých si riaditeľka objednala.


Ozbrojené komando bolo veľmi presvedčivé. Na chodbách dokonca odpaľovali ohlušujúce granáty. Niektoré deti z toho mali traumatický zážitok. Potrebujú teraz pomoc odborníkov, pretože ich to psychicky zasiahlo. Šokovaní zostali aj rodičia detí, miestne úrady a hlavne polícia. Ani tú totiž nikto vopred neinformoval. Celý incident sa mohol skončiť veľmi zle. Našťastie sa nikto nezranil.


Brat zastrelil mladšiu sestru, pretože si ho zablokovala na Facebooku
Na Aljaške zatkli muža, ktorý zastrelil svoju mladšiu sestru po tom, ako si ho zablokovala alebo odstránila z priateľov na sociálnej sieti Facebook. Čítať ďalej
03 | 12 | 2019 | SITA

Polícia zároveň dodala, že ak by ktokoľvek zavolal a prijali by hlásenie o teroristoch, išli by do akcie s plnou vážnosťou a ozbrojení policajti by aj tak konali.


Učitelia sa údajne správali duchaprítomne. Upokojovali deti, ktoré prepadli záchvatom paniky. Chlapec, ktorý vyskočil z okna, bol našťastie v triede na prízemí a nezranil sa.