ĎALŠIE FIASKO DEMOKRATOV: V súboji o Biely dom odstúpila ďalšia kandidátka!
04 | 12 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Americká senátorka Kamala Harrisová v utorok odstúpila zo súboja o demokratickú nomináciu do amerických prezidentských volieb budúci rok. Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že kampaň Harrisovej na začiatku vyzerala nádejne, ale nakoniec sa senátorke nepodarilo presvedčivo svoju kandidatúru obhájiť ani získať dostatok peňazí na financovanie kampane.


Odchod Harrisovej zužuje počet uchádzačov o prezidentskú funkciu presne dva mesiace pred začiatkom straníckych primárok a dáva šancu ďalším demokratickým uchádzačom získať si priazeň.

Päťdesiatpäťročná Harrisová, ktorá je dcérou imigrantov z Jamajky a Indie, bola jedinou ženskou zástupkyňou menšín v súboji o nomináciu na prezidentskú kandidatúru. Ak by bola vyhrala prezidentské voľby, ktoré sa uskutočnia budúci rok v novembri, stala by sa prvou prezidentkou Spojených štátov v histórii.

V kampani sa Harrisová prezentovala ako kandidátka, ktorá spája a vie osloviť zástupcov menšín, mladých demokratických voličov a ďalších. Napriek veľkej popularite po júnovej debate, obľúbenosť Harrisovej v uplynulých mesiacoch podľa prieskumov klesla, uviedol Reuters.

O tom, že zo súboja o nomináciu odstupuje, Harrisová informovala svojich podporovateľov e-mailom. V ňom uviedla, že dospela k "jednému z najťažších rozhodnutí svojho života" a doplnila, že sa jej nepodarilo získať dostatok finančných prostriedkov na to, aby mohla v kampani pokračovať.

Demokratická senátorka Harrisová ohlásila, že bude kandidovať na prezidenta USA
Washington 21. januára (TASR) - Senátorka za americký štát Kalifornia Kamala Harrisová v pondelok oznámila, že sa uchádza o úrad prezidenta Spojených štátov. Pridala sa tak k početným záujemcom z Demokratickej strany, ktorí chcú nahradiť v Bielom... Čítať ďalej
21 | 01 | 2019