Facebook pridáva na príspevky korekciu pre „falošné správy“
30 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Kvôli tlaku zo Singapuru Facebook pridal opravné oznámenia k príspevkom, ktoré úradníci považujú za „falošné správy“.


"Facebook je zo zákona povinný povedať, či nejaký príspevok obsahuje nepravdivé informácie," uvádza sa v správe od vlády Singapurskej republiky.

Gigant medzi sociálnymi sieťami pripojil korekciu napríklad k príspevkom austrálskeho blogera Alexa Tana, ktorého web, State Times Review, je v Singapure zakázaný. V príslušnom príspevku sa uvádzalo, že miestni študenti sa dostali do problémov s políciou, avšak ministerstvo vnútra označilo tento príspevok za „falošný a neopodstatnený“.

Singapurský zákon o ochrane pred online podvodmi a manipuláciou (POFMA) umožňuje vláde pripojiť sa k vyhláseniu o odmietnutí príspevkov, ktorých obsah je považovaný za „falošnú správu“. Je to prvýkrát, keď sa legislatíva uplatnila na platforme sociálnych médií.

Facebook bežne vyhovuje vládnym požiadavkám na blokovanie obsahu, ktorý porušuje miestne zákony. Singapurský zákon však ako prvý vyžaduje od gigantu sociálnych sietí, aby zverejnil korekcie k príspevkom na príkaz vlády.

VIDEO: Rusko a Čína dokončili svoj prvý cezhraničný diaľničný most
Na Ďalekom východe bola cez rieku Amur dokončená výstavba mosta, ktorý spája Rusko a susednú Čínu. Tento most je historicky prvým svojho druhu medzi oboma štátmi a je určený na posilnenie hospodárskych vzťahov. Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Marek Molnár