GLOBSEC bude školiť štátnych zamestnancov o hybridných hrozbách
28 | 11 | 2019 I SITA

Globsec spúšťa e-learning o hybridných hrozbách pre verejnú správu, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie a zlepšiť pripravenosť pri ich identifikovaní.


Informoval o tom analytik spoločnosti Daniel Milo na dnešnej tlačovej konferencii a dodal, že projekt je financovaný z Európskeho sociálneho fondu. Kurz je určený len pre pracovníkov verejnej správy a predpokladom jeho úspešného absolvovania je zvládnutie záverečného testu.

ŠKANDÁL: Konferencia Globsec stála 900 000 eur. Viac ako 76% zaplatia daňoví poplatníci
Výdavky za trojdňovú konferenciu GLOBSEC presiahli sumu 900 000 eur. Vyše 76% zo spomínanej sumy zaplatí štát cez dotácie od jednotlivých rezortov. Čítať ďalej
08 | 06 | 2019 | Peter Králik


Význam projektu odôvodňuje Globsec tým, že v rámci dotazníkového prieskumu, ktorý sa konal medzi pracovníkmi verejnej správy, si 58 percent opýtaných pracovníkov myslí, že Slovensko nie je pripravené čeliť hybridným hrozbám a 47 percent nevie, ako by v prípade rozsiahlych bezpečnostných incidentov mali postupovať.

„Z našich vlastných aj iných výskumov vieme, že Slovensko je zraniteľné na rôzne druhy hybridných hrozieb a úroveň pripravenosti verejnej správy na ne, nie je dostatočná. Až 67 percent pracovníkov verejnej správy sa nikdy nestretlo s pojmom hybridné hrozby,“ uviedol Milo.

Lektormi kurzu budú Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí František Ružička, náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Daniel Zmeko a iní experti v oblasti bezpečnosti. „Vzdelávací program bude dostupný pre pracovníkov verejnej správy na stránke www.hybridne.sk a pozostáva z dvanástich videí,“ priblížil Milo.

Podpredsedkyňu Progresívcov ocenila NAKA: Blaha tvrdí, že NAKA je spolitizovaná a jej praktiky prirovnal k esesákom
Podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová získala ocenenie od protiextrémistickej jednotky NAKA. Pochválila sa ním sama Bihariová na sociálnej sieti, pričom dlhoročná šéfka Ľudí proti rasizmu naznačuje, že spolu s Danielom Milom boli... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | Magda Danková


Videá sa zameriavajú na vysvetlenie princípov, konceptu hybridných hrozieb a zraniteľnosť Slovenska vo vzťahu k nim. „V čase, kedy celá Európa hovorí otvorene o vplyve dezinformácií na spoločnosť, snahách cudzích nepriateľských mocností zasahovať do volieb a využívaní korupcie na dosahovanie geopolitických cieľov, sa nemôžeme tváriť, že Slovenska sa táto téma nedotýka,“ dodal Milo.

Organizácia Globsec sa zaoberá bezpečnosťou, obrannými otázkami aj kybernetickými hrozbami. Organizuje jednu z piatich najväčších bezpečnostných konferencií na svete, ktorá má za sebou už 14 ročníkov.

Doteraz sa na nej zúčastnili tisícky hostí vrátane niekdajšieho britského premiéra Davida Camerona, bývalej ministerky zahraničných vecí USA československého pôvodu Madeleine Albright a pravidelne naň prichádzajú aj prezidenti, premiéri či ministri zahraničných vecí rôznych krajín.

Na šírenie dezinformácií nám stačí Facebook a dosť času (ROZHOVOR)
Prezidentské voľby boli charakterizované veľmi silnou dezinformačnou kampaňou, bolo to úplne jednoznačné. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR