Poslancovi Ficovi sa skladáme na ochranku takmer rok a pol - Koho sa bojí ex-premiér?
27 | 11 | 2019 I Attila Molnár

Bývalý premiér a v súčasnosti radový poslanec Národnej rady Robert Fico sa bez vládnej ochranky nepohne ani na krok. Poslanec parlamentu zo zákona nemá nárok na vládnu ochranku, no Fica elitný policajti už 17 mesiacov chránia kvôli bližšie nešpecifikovane hrozbe. Ide áo štedrú výnimku jeho ministerky vnútra, Denise Sakovej. Píše denník SME.


„Opäť nejaký obraz ohrozenej pani premiérky. Prosím vás, na Slovensku? Na Slovensku akurát tak môžu do vás dobre kopnúť na ihrisku, keď hráte futbal, to je tak všetko. Ale teraz si jazdiť na pancierovom aute s majákmi a so sprievodmi, to je cirkus Humberto," povedal Fico v októbri 2010 na adresu bývalej premiérky Radičovej, ktorej sa vtedy anonym vyhrážal smrťou.

VIDEO: Obrovská nedôvera. Ochrankári museli prejsť detektorom lži
Budúca prezidentka Zuzana Čaputová, minister spravodlivosti Gábor Gál či šéf Ústavného súdu Ivan Fiačan. Každý jeden z nich sa mal stažovať na štátnu ochranku, ktorá im bola pridelená. Podľa najnovších správ zašla kauza až tak ďaleko, že niektorí... Čítať ďalej
22 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Dnes sa zdá, že Ficovi podobný "cirkus" neprekáža. Nepretržitá ochrana bývalého premiéra nás, daňových poplatníkov musela doteraz stáť desaťtisíce až státisíce eur. Ministerstvo aj Robert Fico o podrobnostiach mlčia.

"Toto nie je téma, o ktorej by som sa mal rozprávať s novinármi,“ reagoval Fico na otázku, čím sa cíti ohrozený. Na ochranku má podľa neho právo dovtedy, kým nepominú hrozby, ktoré sa týkajú bezpečnosti jeho aj jeho rodiny. Informuje SME.

Porošenka musela zachraňovať pred skandujúcim davom ochranka (VIDEO)
"Olúpil armádu, okradol každého!"Porošenko bol vyhnaný z predvolebného mítingu v Zakarpatskej oblasti za výkrikov "Hanba!". Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | František Németh


Ministerka Saková rovnako neplánuje ochranku svojho straníckeho šéfa zrušiť, pričom hrozby vraj "prehodnocujú každý mesiac." Rezort vnútra je však skúpy na slovo, pretože dôvody poskytovania ochrany sú "utajovanými skutočnosťami."

"Z taktických a bezpečnostných dôvodov sa polícia nikdy nevyjadruje k chráneným osobám," odkázali z tlačového odboru. Ak by si Fico ochranku prenajímal komerčne vyšla by na vyše 200-tisíc eur. Informuje SME. Čo by sme ale my, bežní Slováci neurobili pre evidentne "obľúbeného" ex-premiéra...