Orbán míňa peniaze na futbal, kým maďarské nemocnice sú bez mydla!
27 | 11 | 2019 I redakcia

Maďarská vláda sa rozhodla zaviesť systém takzvaných športových akadémií, ktorý by mal propagovať rozvoj talentov, športové školenia a konkurencieschopné futbalové nadácie. Podľa Demokratickej koalície, každý postavený štadión, či futbalová akadémia sú peniaze vyhodené z okna. Píše agentúra MTI.


Dnes už každý vidí zlyhanie veľkolepých futbalových akadémií a nedostatočné výkony maďarského futbalu. Každý vidí, že štát zbytočne staval štadióny na úkor reformy vzdelávania alebo zdravotnej starostlivosti a maďarská vláda zbytočne „vliala“ milióny do maďarských klubov a futbalových akadémií: výsledok je veľkým sklamaním.

MAĎARI KONAJÚ: Tamojšia polícia zatkla šesť osôb, ktoré sú podozrivé z útokov na Slovákov počas futbalu
Maďarská polícia zatkla šesť osôb, ktoré sú podozrivé z útokov na piatich slovenských fanúšikov po kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá Európy 2020 v Budapešti medzi domácou reprezentáciou a Slovenskom. Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Viktor Orbán sa však maďarskému ľudu neospravedlnil. Radšej bude naďalej klamať, najnovšie o "systéme športovej akadémie" . Namiesto toho, aby bol po prvýkrát v živote zodpovedným ministerským predsedom a priznal by, že peniaze boli vyhodené z okna, pričom ich míňal hlavne na „milovaný futbal“.

Podľa Demokratickej koalície, kým Orbán nezodpovedá za milióny „vliate“ do futbalu, nech nesníva o novom „systéme športovej akadémie“! DK nám pripomína, že domáci futbalový tím Viktora Orbána, napriek právoplatnému súdnemu rozhodnutiu zatajuje, na čo míňal peniaze z TAO (dotácie na dane z príjmu právnických osôb).

https://www.hlavnydennik.sk/2019/11/24/obrovska-tragedia-v-ruzomberku-vyhasol-zivot-talentovaneho-futbalistu-%e2%80%a017/

Podľa DK je nový „systém športovej akadémie“ pre Maďarov jasným odkazom: Fidesz ukradne ešte viac tým, že „sa skryje“ za šport. „Orbán míňa peniaze na futbal a maďarské nemocnice sú bez mydla“- o smutnom obraze maďarskej situácie písal aj New York Times.

Článok poukazuje na to, že zatiaľ čo maďarská vláda vynakladá stovky miliárd forintov z daňových príjmov na podporu futbalu, výdavky na zdravotníctvo za deväť rokov za vlády Orbána klesli.

„Každý, kto sa chce priblížiť k Orbánovi, snaží sa to robiť prostredníctvom futbalu“- uviedol analytik Political Capitálu, Attila Juhász.

Dychberúce video, ktoré zachytáva futbalového trénera ako objal študenta s brokovnicou, vás skutočne chytí za srdce (VIDEO)
Hrdinský čin jedného futbalového trénera zabránil tragédii na strednej škole v Oregone. Pri stretnutí so študentom, ktorý bol vyzbrojený nabitou brokovnicou, odvážny tréner pokojne prijal problémového tínedžera a situáciu okamžite... Čítať ďalej
20 | 10 | 2019 | Marek Molnár