Južná Kórea vypálila varovné výstrely na severokórejskú loď
27 | 11 | 2019 I TASR

Južná Kórea vypálila v stredu varovné výstrely s cieľom zahnať severokórejskú obchodnú loď, ktorá prekročila spornú námornú hranicu medzi týmito dvoma krajinami v Žltom mori, informovala agentúra AP.


Juhokórejský Zbor náčelníkov štábov (JCS) tvrdí, že severokórejská loď námornú hranicu prekročila v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok a problémov s motormi. Podľa JCS ide o druhý takýto prípad za posledné dva mesiace. Prvý incident sa odohral v septembri tohto roka.

Severná Kórea v pondelok uviedla, že jej vojaci v okolí námornej hranice uskutočnili delostrelecké cvičenie, pripomína AP.

Juhokórejské ministerstvo obrany považuje toto cvičenie za poľutovaniahodné a zdôraznilo, že je v rozpore s vlaňajšou dohodou o znižovaní napätia medzi oboma štátmi.

Severná Kórea (KĽDR) v uplynulých mesiacoch pozastavila takmer všetku spoluprácu s Južnou Kóreou v čase, keď sú prerušené aj rokovania o jej jadrovom programe s USA. Pchjongjang žiada, aby Soul napriek Washingtonom presadzovaným medzinárodným sankciám obnovil medzikórejské ekonomické projekty.

LEGO predstavilo svoj vlastný „nerozbitný“ model automobilu, ktorý je inšpirovaný Muskovým Cybertruckom (FOTO)
Cybertruck od spoločnosti Tesla prichádza s obrovskou cenou a zjavne aj chybnými oknami. Našťastie spoločnosť Lego vytvorila lacnejšiu a spoľahlivejšiu alternatívu pre ľudí, ktorí hľadajú nezničiteľné vysokokvalitné vozidlo. Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | Marek Molnár