V kauze futbalovej korupcie majú obvinení uzavrieť dohody o vine a treste
24 | 11 | 2019 I SITA

Špecializovaný trestný súd v Pezinku má budúci týždeň schvaľovať dohody o vine a treste v kauze futbalovej korupcie. Verejné zasadnutie s obvinenými Vladimírom Ľ. a spol. vytýčil konkrétne na stredu 27. novembra. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal totiž ešte začiatkom októbra na súd návrhy na uzavretie dohôd so 14 obvinenými v prípade úplatkov za ovplyvňovanie futbalových zápasov.


Národná Kriminálna agentúra ešte v júli minulého roku vykonala v súčinnosti so Slovenským futbalovým zväzom v Banskej Bystrici akciu zameranú na rozhodcov aj zástupcov futbalových klubov. „Sedemdesiat policajtov z NAKA a zo Strednej odbornej školy Policajného zboru z Pezinku obsadili priestory v Banskej Bystrici, kde sa konal seminár futbalových rozhodcov," informovala vtedy polícia s tým, že akcia súvisela s rozhodovaním na futbalových zápasoch v pôsobnosti Stredoslovenského futbalového zväzu (SSFZ).

Hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti si na osobných stretnutiach podľa polície nechali sľúbiť a následne prijímali úplatky dvesto až tisíc eur od predstaviteľov futbalových klubov za ovplyvňovanie výsledkov futbalových zápasov.