Deutsche Bank ako náhradu za 18 000 zamestnancov obstará robotov
24 | 11 | 2019 I Marek Molnár

V rámci radikálneho reštrukturalizačného plánu vo výške 7,5 miliárd EUR medzinárodná banka Deutsche doteraz prepustila viac ako 4 000 zamestnancov, pričom do roku 2022 má dôjsť k ďalšiemu prepúšťaniu a to o ďalších 18 000 pracovníkov.


Podľa Marka Matthewsa, vedúceho prevádzky pre firemnú a investičnú banku Deutsche Bank, použitie umelej inteligencie „masívne zvýšilo produktivitu“ v určitých odvetviach podnikania.

Spravodajskému portálu Financial News prezradil, že doteraz bolo ušetrených„680 000 hodín manuálnej práce“. Banka „použila roboty na spracovanie 5 miliónov transakcií a na spracovanie 3,4 milióna šekov“.

Matthews taktiež uviedol, že počet zamestnancov „bude aj naďalej klesať; o tom niet pochýb. Naším modelom je znižovať náklady a zároveň zlepšovať naše kontrolné prostredie a pohodlie klientov.“

Deutsche Bank sa v nasledujúcich troch rokoch usiluje o „automatizáciu veľkých častí svojej back-office“ prostredníctvom novej stratégie s názvom „Operations 4.0“, ktorá je súčasťou jej úspornej iniciatívy v hodnote až 5,9 miliárd EUR.

V egypte objavili mumifikované levy, krokodíly a vtáky (FOTO)
Archeológovia, ktorí skúmajú rozsiahlu staroegyptskú nekropolu, objavili tajný úkryt mumifikovaných zvierat, ako napríklad levy, krokodíly, vtáky a mačky. Čítať ďalej
23 | 11 | 2019 | Marek Molnár