Bero na netradičnej krídelnej pozícii. Dúfa, že tím SR v marci využije druhú šancu
20 | 11 | 2019 I SITA

 Menším prekvapením v základnej zostave slovenského mužstva v utorňajšom stretnutí kvalifikácie ME 2020 proti Azerbajdžanu (2:0) bolo nasadenie Matúša Bera na poste krídelníka. Dvadsaťštyriročný odchovanec trenčianskeho futbalu si zápas užil, ale po záverečnom hvizde mal zmiešané pocity.


"Potrebovali sme vyhrať a zároveň čakať na výsledok iného zápasu, ktorý, bohužiaľ, nebol pre nás priaznivý. Proti Azerbajdžanu to bol veľmi ťažký duel, pretože súper hral totálne defenzívne. Podarilo sa nám to prelomiť prvým gólom a myslím si, že od tohto momentu už prakticky nebolo o čom," uviedol hráč holandského klubu Vitesse Arnhem.

Bero pripustil, že bol v úvode stretnutia trochu nervózny. "Bol to môj prvý kvalifikačný štart v základnej jedenástke. Prvých 10-15 minút mi to trošku zväzovalo nohy. Potom som sa však uvoľnil a myslím si, že to nebolo zlé. Na ihrisku som sa cítil fajn, aj keď som hral na netradičnej pozícii. Predsa len, zvyčajne hrávam na poste defenzívneho záložníka. Nastúpil som však na krídle a snažil som sa do toho dať všetko. Viem odohrať aj lepší zápas, ale tiež si myslím, že som nesklamal," dodal hráč, ktorý v druhom dejstve počas piskotu slovenských fanúšikov peknou individuálnou akciou roztlieskal približne z polovice zaplnené trnavské tribúny.

Bývalý hráč tureckého Trabzonsporu a AS Trenčín stále verí, že Slovákom sa napokon podarí preniknúť medzi elitnú dvadsaťštvorku "starého kontinentu". Musia však zvládnuť jarné play-off Ligy národov, kde sa v semifinále 26. marca predstavia doma proti Írsku.

"Treba veriť, že sa nám to podarí. Nemyslím si, že by Íri neboli hrateľní. Kvalitu v našom mužstve máme. Kvalifikácia je už ukončená, ale dúfam, že využijeme ponúknutú druhú šancu," poznamenal Matúš Bero.