Prezidentka hviezdou ľudovej zábavy: Čaputová sa stala "opičkou" oligarchov!
15 | 11 | 2019 I René Skalný

„Počúvaj, nebude to nejaká opica zo zoologickej záhrady?“ aj takéto hlášky odzneli na adresu úradujúcej prezidentky Slovenskej republiky v pondelkovej relácii Inkognito. Prezidentka Čaputová bola totiž tajným hosťom, ktorého totožnosť sa štyria zabávači s maskami na očiach snažia uhádnuť. Napriek tomu (alebo aj práve preto), že spomínaný diel "trhal" rekordy sledovanosti sa viacerí pýtajú, či je dôstojné, aby sa prezidentka prezentovala takýmto štýlom. Nehovoriac o tom, že hlava štátu chtiac-nechtiac robila reklamu oligarchom.


Prezidentka Zuzana Čaputová bola pozvaná ako špeciálny hosť do pondeľnajšej zábavno-súťažnej relácie komerčnej televízie. V poradí 300-té vydanie sa stalo aj vďaka prezidentke najsledovanejším zábavným programom roka 2019.

Čaputová ako Harabin. Po internete sa šíri "deepfake" video
Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito. Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Ako píše oficiálna stránka televízie, "zábavnú show, v ktorej tajným hosťom bola prezidentka SR, si nenechalo ujsť až 898-tisíc divákov, pričom pasáž relácie, v ktorej hviezdila práve Zuzana Čaputová, sledovalo viac ako milión divákov, presne 1 053 000 divákov starších ako 12 rokov! Celkovo včera Inkognito zasiahlo až 1 292 000 divákov!"

Na mieste je však otázka, či je dôstojné, aby sa hlava štátu a najvyšší ústavný činiteľ republiky objavoval(a) v relácii, ktorá ponúka takpovediac jednoduchú ľudovú zábavu. Čo je horšie, prezidentka tým priamo či nepriamo podporila komerčnú televíziu, ktorá patrí do portfólia známych oligarchov.

Konkrétne - finančníkov z J&T. A to v čase, keď jej "bývalí" stranícki súputníci z Progresívneho Slovenska predkladajú Lex Haščák na obmedzenie oligarchov v zdravotníctve a v médiách.

Čaputová: Dezinformačné weby povzbudzujú chorých, labilných alebo frustrovaných ľudí k činom
Bojovať s nepravdou či vedomou lžou je vždy nerovný boj. Povedala to dnes prezidentka Zuzana Čaputová na otvorení konferencie Pravda, lož, a sloboda slova: 30 rokov po páde totality. Kritizovala tiež dezinformačné weby. Podľa prezidentky by mali... Čítať ďalej
14 | 11 | 2019 | SITA


Na vzniknutý konflikt záujmov prekvapivo upozornila mimovládna organizácia Transparency International Slovensko, ktorá zvykne zväčša poukazovať na prešľapy vládnej koalície, pričom ku kauzám (kedysi takzvane pravicovej, dnes takzvane liberálnej) opozície je o poznanie zdržanlivá.

Ako ďalej píše vo svojom vyhlásení mimovládka; "Možno to nie je úroveň Penty, ale J&T má tiež na rováši dosť škandálov za tých 30 rokov. Zábavných relácií je dosť aj vo verejnoprávnej televízii, prečo nemohla ísť tam?

Čaputová bola na akcii platenej oligarchami (Glosa)
Prezidentka Zuzana Čaputová prevzala záštitu a aj sa v piatok zúčastnila odovzdávania ocenení ESET Science Award. Túto akciu organizovala Nadácia ESET. Ide o prestížne ocenenie a v porote bol napríklad aj nositeľ Nobelovej ceny. Nemýľme sa, ide o... Čítať ďalej
19 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Chápeme ešte, ak politici chodia do pravidelných diskusií do všetkých televízií, lebo veď reálne musia, ak sa chcú úspešne uchádzať o hlasy. Ale ísť do zábavnej show nie je žiadna nutnosť pre politika, obzvlášť pre prezidentku.

Budeme radi, ak pri svojich nepovinných návštevách komerčných firiem bude viac zvažovať, čo za ľudia ich vlastnia." Uzatvára Transparency International Slovensko na svojom facebooku.