Kotleba zrejme s Harabinom nepôjde. Podporí vznik "Národného bloku"
13 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Na obzore sa totiž črtá úplne iné spojenectvo. Krajne pravicové strany sa chcú spojiť a vyhrať parlamentné voľby.


Dnes sa očakávalo stretnutie Kotlebu s Harabinom. Líder novej politickej strany Vlasť, Štefan Harabin,

Spoja sa "národné" sily? Harabin sa stretne s Kotlebom
Nie je to tak dávno, čo si nevedeli prísť na meno. Prostredníctvom médií si vymieňali štipľavé odkazy a jeden druhého obviňoval za suverénne víťazstvo liberálov v prezidentských voľbách. Teraz sa chcú stretnúť a jednať o spolupráci. Či nebodaj o... Čítať ďalej
10 | 11 | 2019 | redakcia / TASR
predsedu ĽSNS Mariána Kotlebu do centrály svojej strany, kde mali spolu rokovať. Líder ĽSNS však na Harabina nepočkal. Na dnes zvolal tlačovú konferenciu do Ružomberka, kde sa chce vyjadriť k „spájaniu národných síl“, píšu Aktuality. Na tlačovke by mali byť aj zástupcovia viacerých konzervatívnych a národných strán, zrejme však nie samotný Harabin.


Podľa medializovaných informácií chystá ĽSNS spojenectvo so stranou KDŽP, za ktorou stojí exposlanec Obyčajných ľudí Štefan Kuffa či bývalý šéf Matice slovenskej Marián Tkáč. Tí včera ohlásili spojenie s Národnou koalíciou a podľa informácií Hlavného denníka očakávané je aj pripojenie sa strany Doma dobre.


Neistý Pellegrini, Kotleba s Harabinom na vzostupe! (komentár)
V turbulentnej spoločenskej atmosfére Slovenska stratili odvahu predvídať výsledok parlamentných volieb vo februári 2020 politickí komentátori, analytici i politici, i keď tí viac propagandisticky naladení snažia sa vyvolávať ducha optimistických... Čítať ďalej
11 | 11 | 2019 | redakcia

Politické strany KDŽP Aliancia za Slovensko, Národná koalícia a strana bývalého ministra poľnohospodárstva pána Vladimíra Chovana Doma dobre sa dohodli na vzájomnom postupe v rokovaní s inými stranami o účasti vo veľkom Národnom bloku,“ píše KDŽP na svojom Facebookovom profile.


O Kotlebovi však v príspevku nie je zmienka. Ich podmienkou spolupráce je, „aby sme aj jednoznačne deklarovali, že budeme rešpektovať demokratické zriadenie, uznávame krivdy a nespravodlivosti spáchané v dejinách na nevinných ľuďoch a odmietame ich“.


Kufa je presvedčený, že takýto “Národný blok” má reálnu šancu spojiť svoje sily a zabojovať o víťazstvo v najbližších parlamentných voľbách.