EXKLUZÍVNE: Forisch po prepustení z CPZ: Šikana aj prikrývky od výkalov mali byť pre skupinu varovaním! II.časť
10 | 11 | 2019 I René Skalný
Duo Žiaran a Forisch by sa dalo nazvať slovenskou verziou populárnej filmovej dvojice Tango & Cash. Kým tí druhí bojovali na striebornom plátne proti mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi, muži, ktorých slovenské médiá označujú za „ex-siskárov“ majú iné ciele. Stanislav Žiaran a Pavol Forisch sa netaja tým, že v ich hľadáčiku stojí finančná skupina Penta, presnejšie jej šéf Jaroslav Haščák.

Pavol Forisch a Stanislav Žiaran sa prezentujú sa ako bojovníci s nespravodlivosťou. Spory mali s Pentou, resp. v rámci jej obchodov s mäsokombinátom Mecom. Pavol Forisch napríklad podával trestné oznámenia aj na organizátorov Iniciatívy Za slušné Slovensko.

Spravodajský tandem rovnako zhromažďuje kompromitujúce materiály na vplyvných ľudí z prostredia politiky a finančných skupín. V kuloároch sa hovorí o tom, že práve tieto aktivity môžu byť skutočným dôvodom ich nedávneho (a tiež výdatne medializovaného) zadržania.

EXLUZÍVNE: Žiaran a Forisch po prepustení - Za zatknutím vidia nátlak aj diskreditačnú kampaň I. časť
Duo Žiaran a Forisch by sa dalo nazvať slovenskou verziou populárnej filmovej dvojice Tango & Cash. Kým tí druhí bojovali na striebornom plátne proti mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi, muži, ktorých slovenské médiá označujú za... Čítať ďalej
05 | 11 | 2019 | René Skalný


Pavol Forisch ponúka exkluzívne pre Hlavný denník popis celej akcie, takpovediac z „prvej ruky“:

"V ten deň som sa zobudil okolo 11:00 a o 12-tej som vyšiel s Vaškom Nedvědom (Pozn. redakcie: spolupracovník Pavla Forischa) pešo na stretnutie v centre. Keď sme vyšli von z domu na Hurbanovo námestie, uvidel som pred barom Priatelia zaparkovaný WV Touareg a pred ním Škodu Superb, ktoré boli na streche označené transparentom TAXI, ale na strane spolujazdca.

Pred nimi boli zaparkované ďalšie autá, ktoré bežne používa polícia. Vo chvíli keď sme išli okolo tejto kolóny zaparkovaných policajných áut som povedal, že sa tu chystá nejaká akcia a či si nepozrieme koho idú zbaliť. Vašek mi odpovedal - "Doufám Pavlíku, že nejdou po nás." Začína svoje rozprávanie Pavol Forisch.

Bránik naznačuje, že ex-siskári boli zadržaní na objednávku: Chystá sa vraj obvinenie zo šírenia detskej pornografie!
15 | 10 | 2019 | René Skalný


"Na to sme si všimli na druhej strane námestia SNP zaparkované auto WV transportér, pri ktorom sa narýchlo "obliekali" kukláči. Vtedy som s odľahčením povedal, že "jó, idú asi po nás". Na to sa celé námestie SNP začalo hýbať naším smerom." Opisuje dramatické chvíle Forisch.

Hneď na to, si podľa Forischa mali zdanliví "taxikári" a "náhodní okoloidúci" na rukávy pripnúť pásky s označením "Polícia" a oboch podozrivých priamo na rušnej ulici zadržať. Po tomto zadržaní malo prísť k domovej prehliadke, priamo v byte Pavla Forischa.

Podľa dostupných informácií sa v predmetnej nehnuteľnosti žiadne drogy nenašli. Rovnako dlhé zbrane - samopaly a útočné pušky, ktorými sa polícia deň po zásahu prezentovala na sociálnej sieti sa neskôr ukázali ako expanzné, t.j. upravené tak, aby sa z nich dalo strieľať len "slepými" nábojmi.

Pavol Forisch zároveň spochybňuje samotný priebeh domovej prehliadky; "...vyšetrovateľ Ďurka aj napriek jednoznačnému pokynu sudcu a prokurátora čo môžu pri domovej prehliadke zobrať nakoniec napríklad zobrali aj moju zdravotnú dokumentáciu - zdravotnú kartu a množstvo iných osobných vecí, ktoré neboli nijako skryté a jasne nesúviseli s prípadom, čím porušili moje základné ústavné práva." Myslí si Forisch.

Haščák sa dištancuje od aktivít spomínaných v rozhovore Mariana K. a D. Trnku
Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák sa dištancuje od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie zverejnenej Denníkom N spájaný, a odmieta ich. Vyplýva to z jeho stanoviska. Haščák zároveň písomne kontaktoval... Čítať ďalej
14 | 10 | 2019 | TASR


Ako ďalej dodáva; "Zmizli aj dokumenty s potvrdeniami a všetky ostatné dôkazy v kauzách Kočner, Bašternák, Kuciak a MECOM, ktoré sme v týchto kauzách podali. Trestné oznámenia, analýzy, obrazové a zvukové záznamy, ako aj odpovede orgánov činných v trestnom konaní na naše podania."

Pavol Forisch považuje celé stíhanie za "politicky organizované". Zdôraznil, "že polícia hľadala drogy bez psov na vyhľadávanie drog a pritom z môjho bytu a kancelárie zobrala iba dokumenty týkajúce sa konkurzných konaní na spoločnosť MECOM GROUP a trestných stíhaní na spoločnosť PENTA a osôb Haščák, Maták a Slivovič." Dodáva.

"Takto brutálne politicky motivované prenasledovanie sa v našej krajine naposledy dialo hlboko pred rokom 1989. Zarážajúce je, že osoby nachádzajúce sa pri vyšetrovaní v kauze Hyena sú zúčastnené aj v iných kauzách, ktoré sú spojené s našimi trestnými oznámeniami, ktoré sa nevyšetrujú podľa zákona." 

Ku Kočnerovej SMS Haščákovi existuje Forischova nahrávka
Zhruba v čase, keď Marian Kočner oznamoval SMS správou šéfovi finančnej skupiny Penta Jaroslavovi Haščákovi, že pracuje na odstránení "čuráka". Čítať ďalej
23 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Forisch pripomína, že do akcie, mali byť neprávom zapojení aj jeho rodinní príslušníci, či maloleté deti jeho kolegov. Muž, ktorý sa označuje za bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby za tým vidí osobný nátlak ako aj diskreditačnú kampaň.

Po domových prehliadkach bolo na Národnú kriminálnu agentúra predvedených celkovo 9 osôb. Pričom policajti prehľadali 18 rôznych priestorov. Za drogy boli obvinení aj Štefan Ch., Richard F. a Martin V.

Pavol Forisch tvrdí, že "pri jednej z domových prehliadok sa našlo 31g kokaínu a následnou výpoveďou bolo zistené, že kokaín tejto osobe podhodila osoba s prezývkou Matúš na príkaz z vyšších miest polície. Túto osobu nikto z nás nikdy nevidel, ale neskôr sa jeho úloha vyjasnila".

CELÁ NAHRÁVKA Kočner - Trnka + vyjadrenie Penty
15 | 10 | 2019 | René Skalný


Každopádne, zásah NAKY v súvislosti s drogami a nedovoleným ozbrojovaním by sa dal nazvať len prvým dejstvom. Prioritou polície bolo obvinenie z trestného činu vydierania, ktorého sa mala celá skupina okolo Forischa a Žiarana dopustiť zhromažďovaním kompromitujúcich materiálov na finančnú skupinu PENTA a vplyvných ľudí z prostredia politiky.

Paradoxne, po prvom zadržaní mali Forischa a spol. dokonca prepustiť. Vzápätí ho na NAKU mali predviesť znova, tentoraz za vydieranie. Forisch tvrdí, že elitná zásahová jednotka sa "nechala detsky zneužiť" keď jeho samého ako aj ďalších spolupracovníkov dehonestovala obvineniami z predaja zbraní a drogovej trestnej činnosti, kým neskoršie obvinenia mali slúžiť na vytváranie nátlaku a ich "odpratanie" z očí verejnosti. Podľa Forischa dokonca NAKA zásah "bezcharakterne a účelovo" naplánovala presne v deň pohrebu jeho otca.

"Všetky naše aktivity vykonávame výsostne vo verejnom záujme a nikdy sme od nikoho žiadne peniaze nežiadali výmenou za dôkazy, tak ako je to vyšetrovateľmi podsúvané v akcii Hyena.

Bývalý SIS-kár chce kúpiť informácie na poslanca Národnej rady Petra Marčeka
Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Pavol Forisch na svojom Facebooku oznámil, že si chce kúpiť informácie na nezaradeného poslanca Národnej rady Petra Marčeka. Čítať ďalej
30 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Všetky rozhodnutia v prípadoch na ktorých sme pracovali sme nechali na OČTK (GP ÚŠP PZ) a ako dôkaz môžeme smelo vyhlásiť, že v prípadoch Kočner a Baštrenák keď aj napriek ponúkaným finančným prostriedkom sa nezastavilo naše trestné ťaženie a všetky ponuky sme odovzdali OČTK aj s nahrávkami a sms-ky ako sa od nás snažili kúpiť tieto dôkazy.

Dokonca aj osoby Lipšic a Pčolinský sa od nás snažili získať za obnos 100.000 EUR kauzu Bonaparte – nedostali ju lebo sme zistili, že robia s Pentou a ich hlavným cieľom bolo, aby ju použili proti SMERU a Robertu Ficovi." Prehlasuje Forisch.

Drzosť niektorých vyšetrovateľov podľa neho "prekonala únosnú mieru nerešpektovania prezumpcie neviny, ako aj profesionality, či ľudského prístupu k vyšetrovaným osobám." Forisch si myslí, že zásah proti nemu nesie všetky znaky politického procesu;

RAJTÁROV KAMOŠ EXSISKÁR FORISCH ZAÚTOČIL: Sulíka nazval "spoteným feťákom" a "Kočnerovým otrokom"!
Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Pavol Forisch, ktorý má očividne taktiež svoj podiel na situácii v strane SaS, sa ostro pustil do šéfa liberálov Richarda Sulíka. Čítať ďalej
10 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Dôkazom majú byť aj otrasné podmienky v cele predbežného zadržania, ktoré na neho mali vytvárať nátlak. Počas štyroch dní mal byť Forischov pobyt za mrežami (pripomíname, že stále nevinného človeka s ohľadom na inštitút prezumpcie neviny) "spríjemňovaný" opakovaným zhasínaním resp. zapínaním svetla, potrhaným väzenským prádlom či posteľných prikrývkach páchnucich po výkaloch.

Ničmenej, Pavol Forisch v závere svojho svedectva vyjadruje úprimnú vďaku všetkým poctivým policajtom, "kukláčov s empatickým prístupom" ako aj zúčastneným osobám. Menovite uviedol bývalého poslanca za SaS, Jozefa Rajtára, ktorého Forisch nazýva "hľadačom pravdy" v kauzách Penty, Kočnera a Bašternáka.