Do ruského vojenského arzenálu sa pridajú nové bezkonkurenčné zbraňové systémy, prehlásil Putin
06 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Ruský prezident Vladimir Putin prehlásil, že vojenský arzenál Ruska sa doplní o rôzne nadzvukové, laserové a iné najmodernejšie zbraňové systémy, avšak poznamenal, že s nimi Rusko nebude nikoho ohrozovať.


"Do prevádzky budú uvedené nadzvukové, laserové a iné najmodernejšie zbraňové systémy, aké nemá žiadna iná krajina," prisľúbil Putin, keď sa stretol s novo pridelenými vojenskými veliteľmi a prokurátormi v Kremli.

Tieto futuristické zbrane však „nie sú výhovorkou, aby Rusko kohokoľvek ohrozilo,“ zdôraznil ruský prezident.

"Naopak, sme pripravení urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme podporili proces odzbrojovania v súvislosti s našimi najnovšími zbraňovými systémami, ktoré sa vyvíjajú s jediným cieľom - zaručiť bezpečnosť, ktorá sa odvíja od rastúcich hrozieb, ktorým čelíme," vyhlásil ďalej Putin.

Minulý rok Putin spôsobil šialenstvo v západných médiách tým, že ohlásil celú novú škálu ruských zbraní vrátane hypersonických a navádzaných rakiet, laserov a podvodných bezpilotných lietadiel s jadrovými motormi.

V tom čase sa o týchto zbraniach vedelo málo, ale postupne sa o hypersonických systémoch zistilo, že sú schopné obísť akékoľvek existujúce protiraketové obranné systémy, vďaka tomu, že letia päťkrát rýchlejšie ako rýchlosť zvuku.

Pakistan nedokázal zabrániť teroristickým skupinám v nábore nových ľudí a v získavaní finančných prostriedkov
Pakistan nedokázal zabrániť teroristickým skupinám, aby získavali peniaze a naberali nových ľudí na svojom území, informuje o tom nedávna správa o terorizme, ktorú zverejnilo Ministerstvo zahraničných vecí USA. Čítať ďalej
06 | 11 | 2019 | Marek Molnár