Maskovaní demonštranti v Berlíne hádzali na políciu kamene a ničili autá (VIDEO)
03 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Protest na podporu squatterov žijúcich v berlínskom susedstve sa v sobotu zmenil na násilnú demonštráciu, keď maskovaní demonštranti začali hádzať kamene na políciu a rozbíjali okná na autách.


Zábery ukazujú políciu v okolí budovy vo Friedrichshainu, ktorá je v súčasnosti okupovaná squattermi. Na záberoch je taktiež možné vidieť nelegálnych prebývajúcich, ktorí sú oblečení v čiernych maskách a mávajú červenými svetlicami.



Demonštranti tiež rozvešali vlajky a transparenty na jednej strane budovy. „Rozbite patriarchát!“, bolo napísané na jednom z transparentov.



Podľa nemeckých médií, ľavicoví protestujúci zapaľovali pneumatiky a hádzali na políciu kamene. Záber z nešťastného pochodu tiež ukazuje niekoľko automobilov, ktoré demonštranti zdemolovali.

Tento chaos údajne spôsobil niekoľko zranení. Protest bol reakciou na súdny proces zameraný na vysťahovanie squatterov, ktorých miestne médiá označili za členov mestskej „ľavo-autonómnej“ scény.

Samotná voda nemusí stačiť na to, aby sa životu darilo prosperovať, tvrdia vedci v najnovšom výskume (FOTO)
Prebiehajúce hľadanie života na iných planétach závisí od nájdenia stôp vody. Avšak najnovšia štúdia varuje, že sa organizmom nedarí prosperovať ani v niektorých vodnatých podmienkach na Zemi, čím sa objavuje varovanie na prehodnotenie tohto... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | Marek Molnár