Bývalý maďarský premiér: Vedľa Ruska budeme vždy len prisluhovačmi - Orbán to vie
03 | 11 | 2019 I redakcia

Ferenc Gyurcsány, bývalý predseda maďarskej vlády nikdy nenecháva bez komentára stretnutia Putina s Orbánom . Ani teraz to nebolo iné a po stredajšom stretnutí oboch lídrov napísal na Facebook krátky príspevok. Píše portál 24.hu.


„Je to také jednoduché ako násobilka. Putin nemá záujem o silnú Európsku úniu. Ani Orbán. Preto sa našli. Orbán dáva Putinovi spôsob, ako oslabiť Európu. Stretáva sa s ním častejšie na dvojstranných stretnutiach ako ktorýkoľvek z jeho európskych kolegov. Je to jednoduchá matematika,“ analyzoval bývalý predseda vlády.

Putinova návšteva Budapešti ukazuje budúcu politiku Putina aj Orbána
Maďarsko má záujem zlepšiť spoluprácu medzi Západom a Ruskom. Vyhlásil v stredu maďarský premiér Viktor Orbán po rozhovore s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, ktorý bol v Budapešti čestným hosťom.Viktor Orban na spoločnej tlačovej konferencii... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | redakcia


Ďalej píše, že „Rusko je  nepredvídateľnou veľmocou. Plné tisíce problémov. Aby  ich zakryli, v prípade potreby zabíjajú novinárov, uväznia oponentov, okupujú susedné oblasti a podporujú rozdeľujúce hnutia a oživú ruský nacionalizmus.“

Podľa Gyurcsanyho Maďarsko nemá čo hľadať vedľa Ruska. "Nebudeme partnermi, ale zraniteľnými prisluhovačmi. Ale aký úmysel má Putin s Orbanom? Pretože nejaký určite má. Orbán sám nemôže byť taký slepý." Uzavrel Gyurcsány.