"Vracajte utečencov, inak se stanete moslimskou baštou", varuje Dalajláma Európu
02 | 11 | 2019 I František Németh

Dalajláma prehlásil, že "Európa je pre Európanov". Podľa duchovného vodcu z Tibetu by sa najstarší kontinent mohol čoskoro stať moslimskou "Kolóniou", ak Európska únia nepristúpi k deportovaniu migrantov späť do ich rodných krajín. O jeho varovaní informoval spravodajský portál Daily Mail.


Tibetský duchovný vyhlásil počas rozhovoru pre britskú BBC názor, že štáty Európskej únie by mali poskytnúť azyl iba "obmedzenému počtu" migrantov. Podľa neho je Európa síce povinná prijať tých, ktorým treba pomôcť, ale nakoniec by ich mala vrátiť späť do domovských krajín.

"Európa by mala migrantom pomôcť tým, že ich niečo naučí, dá im vzdelanie a tréning. Ale cieľom tejto pomoci by mal zostať ich návrat domov. Zostať ich tu môže iba obmedzený počet, inak by Európa čelila možnému prerodu na moslimskú alebo africkú krajinu. A to je neprípustné," vyhlásil.

Orbánova vláda vyhlásila, že bude podporovať vojnu, ak to zabráni návalu utečencov do Európy!
Maďarská vláda vyhlásila, bude podporovať vojnu, ak by mala zabrániť návalu utečencov do Európy. V Európskom parlamente vládnuca strana hlasovala za odsúdenie Turecka, ale oficiálny postoj Maďarskej vlády je taký, že Turci musia byť podporovaní,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia


Nie je to po prvý raz, čo Dalajláma hovoril o utečeneckej kríze v tomto duchu. Minulý rok v meste Malmö vo Švédsku hovoril o tom, že utečenci by predovšetkým mali usilovať o zlepšenie podmienok života v ich krajinách. Už vtedy verejne vyjadril svoj názor, že "Európa patrí Európanom".