FOTO/VIDEO: Pentagon zverejnil posledné momenty vodcu Islamského štátu pred smrťou
01 | 11 | 2019 I René Skalný

Americké ministerstvo obrany v stredu počas tlačovej konferencie vydalo informáciu o likvidácii Abu Bakra al-Baghdádí , vodcu teroristickej organizácie islamského štátu, píše MTI.


Al-Baghdádí bol v nedeľu zlikvidovaný americkými špeciálnymi jednotkami. Al- Baghdádi po útoku prepadovej jednotky utekal spolu s dvoma deťmi v samovražednej veste v tuneli, ktorý však nemal východ . Vodca Islamského štátu sa odpálil sa spolu s deťmi.


Zabitie Baghdadiho môže „podnietiť ďalší cyklus násilia“
Experti na Blízkom východe varujú, že vražda Abua Bakra al-Bagdadiho americkými jednotkami môže dať islamskému štátu a iným teroristom v tejto oblasti „nový impulz“. Čítať ďalej
28 | 10 | 2019 | Marek Molnár

V sivých a rozmazaných videách vydaných Pentagonom americkí vojaci strieľajú na teroristov a následne samotná budova exploduje. Generál Kenneth McKenzie, vedúci ústredného velenia Spojených štátov, ktorý video predstavil , na tlačovej konferencii tiež uviedol, že Američania po nájazde odpálili budovu




Foto: Europress / Jose ROMERO / Ministerstvo obrany USA / AFP

„Vyzeralo to ako parkovisko plné obrovských jám,“ povedal generál. Ostatní teroristi sledovali, čo sa deje pred budovou. V budove zahynuli ďalšie štyri ženy a muž, ktorí mali na sebe obleky samovražedných atentátnikov.




Zdroj: Europress / Jose ROMERO / Ministerstvo obrany USA / AFP

„Chcem objasniť, že napriek napätiu sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme zabránili smrť civilných obetí a chránili deti,  ktoré boli v budove,“ zdôraznil Kenneth McKenzie.



.