Čína oficiálne uvádza na trh najnovšiu generáciu mobilnej telekomunikácie 5G
01 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Čínski mobilní operátori od dnešného dňa ponúkajú svojim obyvateľom 5G služby, keďže najväčší trh na svete oficiálne sprístupnil svoju novú sieť.


Piata generácia pripojenia k mobilnému internetu (5G) sľubuje oveľa väčšiu rýchlosť sťahovania a nahrávania údajov, širšie pokrytie a stabilnejšie pripojenie.

Traja štátni operátori China Mobile, China Telecom a China Unicom pôvodne plánovali spustenie až na budúci rok, ale nakoniec ho vypustili skôr.

Super rýchla služba je teraz k dispozícii zákazníkom v 50 čínskych mestách vrátane Pekingu a Šanghaja. Ceny mesačných programov začínajú od 128 juanov (18 dolárov), čo používateľom poskytuje 30 GB dát a 500 minút volania.

Podľa vlády bude do konca roka aktivovaných viac ako 130 000 základňových staníc 5G na podporu siete.

Viac ako 10 miliónov používateľov sa zaregistrovalo na používanie siete 5G ešte pred jej spustením, informovali o tom miestne médiá začiatkom októbra.

V nedávnej správe medzinárodnej asociácie v mobilnom priemysle GSMA sa uviedlo, že Čína do roku 2025 povedie globálnu revolúciu so sieťou 5G s viac ako 600 miliónmi predplatiteľmi.

USA sankcionujú iránsky stavebný sektor, ktorý je údajne ovládaný teroristami
USA uvalili nové sankcie na iránsky stavebný priemysel, pričom sa zamerali sa na niekoľko „strategických“ materiálov - ako sú oceľové rúry a fólie. Mainstreamové média posilnili svoje vágne náznaky spojenia jadrových zbraní a... Čítať ďalej
01 | 11 | 2019 | Marek Molnár