KŇAŽKO NEKOMPROMISNE O ČAPUTOVEJ: Nech sa prezidentka spamätá, TOTO je pre neho nepochopiteľné!
06 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Jedna z tvárí Novembra ´89 bol aj herec a bývalý minister kultúry Milan Kňažko, ktorý sa čerstvo vyjadril na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej.


Nový čas sa Kňažka pýtal na to, ako vníma prezidentku Čaputovú.

"Prajem jej veľmi, aby sa jej darilo. Pretože chcem, aby sa darilo tejto krajine. Viackrát som sa vyjadril pre francúzske aj české médiá, keď bola ešte len v prvom kole, že z toho výberu je to najlepšia možnosť. Zatiaľ nemám dôvod o tom pochybovať, povedal na úvod Kňažko.

Vzápätí však Čaputovú upozornil na to, aby sa vyhla "buranskému" faux-pas.

ODHALENIE: Čaputová minula celý jej rozpočet na zahraničné cesty, teraz potrebuje takmer 200-tisíc eur navyše!
Rozpočet prezidentky Zuzany Čaputovej narazil na prvý vážnejší problém - nestačili jej financie na zahraničné cesty do USA a Japonska. Celú situáciu potom musel hasiť rezort financií. Čítať ďalej
05 | 10 | 2019 | Peter Bachan


"Myslím, že pokiaľ ide o rezidenciu, nemala by nadviazať na smutno-smiešnu tradíciu cezpoľných prezidentov, ktorí si nechali zveľadiť svoje rodinné domy a rezignovali na rezidenciu. Pretože prezident je inštitúcia. A keď už táto vláda rozhodla, že rezidenciu v hodnote 7 miliónov bude mať predseda vlády a predseda parlamentu, a nerozhodla o tom, že predovšetkým musí mať rezidenciu prezident, tak to je ďalšie zlyhanie. To je niečo nepochopiteľné. S odôvodnením, že ona chce bývať tam, kde býva?" pýta sa Kňažko.

"Ona môže chcieť a môže tam aj bývať, ale inštitúcia prezidenta musí mať rezidenciu. Veď si predstavte, že príde francúzsky prezident Macron a ona mu bude chcieť prejaviť mimoriadnu protokolárnu pozornosť a pozve ho na obed do svojej rezidencie. Tak ho pozve do radovej zástavby do Pezinka? Nech sa čo najskôr spamätá, aj celé jej okolie," ostro dodal bývalý minister.

Nenávistný príspevok zamestnankyne Kancelárie prezidenta bude Čaputová riešiť osobne
27 | 09 | 2019 | René Skalný