Buď odídu sami, alebo ich vyhostíme!
02 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič

Nemecké mesto rozhodlo o rodine podozrivého zo znásilnenia.


Bulharská rodina, ktorej 14-ročný syn je vo väzbe pre podozrenie zo znásilnenia v Mülheime v Severnom Porýní-Vestfálsku, by mala opustiť Nemecko a vrátiť sa späť do vlasti, uviedlo vedenie mesta Mülheim an der Ruhr. Ak rodina dobrovoľný odchod odmietne, bude deportovaná. Mesto už podľa svojho hovorcu zahájilo právne kroky vedúce k vyhosteniu.

Na začiatku júla bolo na okraji mesta vo vilovej štvrti znásilnené 18-ročné dievča skupinou chlapcov vo veku 12 a 14 rokov pôvodom z Bulharska. Dievčinu najprv surovo zmlátili a potom brutálne znásilnili. Všetko si natáčali na video. Vyšetrovatelia hovoria o "orgiách násilia", ktoré idú nad rámec predstaviteľného. Vo väzbe skončil štrnásťročný Georgi S., ktorého vyšetrovatelia považujú za hlavného strojcu útoku.

Bratislava - Priamo pred parlamentom vyliezli spod autobusu ilegálni migranti
01 | 10 | 2019 | Magda Danková


Sudca uvalil na chlapca väzbu kvôli tomu, že sa už skôr dopustil dvoch sexuálnych útokov. Za ne však nemohol byť trestaný vzhľadom k tomu, že vtedy mu ešte nebolo 14 rokov. V Nemecku je hranica trestnej zodpovednosti posunutá na 14 rokov.

O vyhostení rodiny sa začalo hovoriť vzápätí po tom, čo polícia prípad vyriešila. Mesto okamžite preskúmalo sociálnu situáciu troch rodín, z ktorých pochádza všetkých päť podozrivých. Podľa platných zákonov by mali rodiny do piatich rokov po svojom príchode do Nemecka žiť z vlastných príjmov.

Otec hlavného podozrivého po celú dobu od príchodu do Nemecka nepracoval a rodina žije zo sociálnych dávok. Muž síce predložil zmluvu, mal začať pracovať vo stravovacom zariadení, ale do zamestnania nikdy nenastúpil.

Pred Európskou komisiou sa chcel upáliť muž
Podľa vyjadrenia polície ide o muža z Chorvátska, ktorý chcel svojím činom upozorniť francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na svoje rodinné problémy. Čítať ďalej
02 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR


Rodina má lehotu na dobrovoľný odchod do konca októbra. Potom budú všetci jej členovia vyhostení. Podľa prvých informácií Nemecko pred týždňom opustila plnoletá dcéra s dieťaťom. Ostatní členovia rodiny sú stále hlásení v Mülheime. Rodiny ďalších dvoch podozrivých môžu zostať, pretože preukázali, že žijú z vlastných príjmov.