Bratislava - Priamo pred parlamentom vyliezli spod autobusu ilegálni migranti
01 | 10 | 2019 I Magda Danková
Keď politici nevyriešia utečeneckú krízu, príde utečenecká za nimi. V tomto prípade doslova. V utorok poobede vyliezli spod turistického autobusu dvaja migranti priamo pred Národnou radou SR. Prvotné informácie hovoria o tom, že pochádzajú z Maroka. Podľa informácií TV JOJ sa na Slovensko dostali zo Srbska.

Pred parlamentom ich zadržala policajná hliadka a odviezla ich na oddelenie. Na fotkách, ktoré má televízia JOJ k dispozícii, je vidno, ako migranti vyliezajú spod turistického autobusu. Okamžite pri nich boli policajti, prišla aj záchranka. Jedna žena, zrejme turistka, im poskytla vodu.

​Hovorca rýchlej zdravotnej služby Jozef Minár pre TV JOJ uviedol, že migrantov previezli do jednej z bratislavských univerzitných nemocníc.

Sýrski migranti sa pokúsili prepašovať cez letisko. Zamaskovali sa ako ukrajinský volejbalový tím
Grécka polícia zatkla ​​skupinu migrantov zo Sýrie, ktorí sa pokúšali oklamať kontrolu letiska tým, že sa vydávali za volejbalový tím z Ukrajiny. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Marek Molnár


Televízia JOJ oslovila aj autobusového prepravcu. "Ako spoločnosť Data Autotrans sa od toho plne dištancujeme, nemáme s tým nič spoločné. Myslím, že za to hovorí aj postup vodiča, ktorý správne ako náhle mal podozrenie, kontaktoval políciu," uviedol konateľ a riaditeľ spoločnost Ján Doškář. "Vodič počul nejaký hluk, nejaké klepanie. Neviem, či to boli končatiny, ale v tom momente sa pozrel pod vozidlo. Keď zistil, že sú tam dvaja ľudia, tak kontaktoval políciu, ktorá to potom začala riešiť," dodal Doškář.

Autobus bol na okružnej jazde po Európe. Začínal v Českej republike, Rakúsko potom pokračoval cez bývalé štáty Juhoslávie - Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Srbsko - a späť cez Maďarsko a Slovensko do Českej republiky. Utečenci podľa všetkého neplánovali a možno ani netušili, že "vystupujú" v Bratislave.

Migranti sú v súčasnosti na oddelení polície. „Na mieste boli zadržaní dvaja muži, ktorých totožnosť doposiaľ nie je známa. Tieto osoby boli prevezené na kontrolné vyšetrenie do jednej z bratislavských nemocníc. Muži budú následne odovzdaní cudzineckej polícii k vykonaniu ďalších potrebných úkonov,“ informuje polícia na sociálnej sieti.