"NÁSTROJE DEMOKRACIE": Hongkonskí policajti zadržali brnenia, zbrane, ale aj materiál na výrobu benzínových bômb, ktoré vlastnili demonštranti (FOTO)
01 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Hongkonská polícia zadržala zbrane, brnenie, ale aj materiály, ktoré sa používajú na výrobu molotov koktailov. Tieto zadržané predmety patrili hongkonským demonštrantom, o ktorých sa tvrdí, že patria medzi radikálne skupiny, aj keď ich západné médiá vykreslujú ako „demokratov“.


Polícia sa v pondelok a utorok zamerala na 48 rôznych miest v celom meste, o ktorých sa domnievali, že sú spojené s násilnými demonštrantmi, ktorí už niekoľko mesiacov vedú pouličné bitky proti policajným silám.

Polícia zatkla 51 ľudí vrátane siedmich žien vo veku od 15 do 44 rokov, pričom ich obvinili z rôznych zločinov spojených s nepokojmi.

Hong Kong Police


Úrady zverejnili fotografie predmetov, ktoré polícia zadržala počas nájazdu. Medzi tieto predmety patrí niekoľko brnení, rôzne zbrane na blízko, ale aj chemikálie a sklenené fľaše, ktoré sa používajú pri výrobe benzínových bômb (molotov koktail) - zbraň, ktorú demonštranti bežne používajú, aby spôsobili chaos v Hongkongu.

Hong Kong Police


Hong Kong Police


Protivládne protesty v Hongkongu začali v marci, keď tisíce ľudí vbehlo do ulíc, aby protestovali proti zákonu o vydávaní ľudí do Číny, pričom obyvatelia to považovali za útok na autonómiu Hongkongu v rámci takzvaného usporiadania „jedna krajina, dva systémy“. Návrh zákona bol odvtedy zrušený, ale požiadavky demonštrantov aj naďalej rástli a ich prístup sa stal násilnejším.

STREĽBA VO FÍNSKU: Jeden mŕtvy a najmenej 10 zranených pri útoku na nákupné stredisko
Najmenej jedna osoba bola zabitá a ďalších 10 bolo zranených pri útoku na nákupné stredisko vo ​​fínskom meste Kuopio, kde sa práve nachádzali žiaci z vysokej školy Savo. Jedným zo zranených je podozrivý páchateľ, ktorého zatkli zodpovední... Čítať ďalej
01 | 10 | 2019 | Marek Molnár