Armáda a námorníctvo zachránilo takmer 700 ľudí uviaznutých v zaplavenom vlaku v Indii (VIDEO+FOTO)
27 | 07 | 2019 I Marek Molnár
Stovky cestujúcich v Indii strávili viac ako 15 hodín bez jedla alebo pitnej vody potom, čo ich vlak uviazol v obrovskom "jazere" vytvorenom z prívalových dažďov. Boli povolané vojenské aj námorné jednotky.

Diaľková trať Mahalaxmi Express v piatok večer opustila Bombaj do Kolhapuru v indickom západnom pobreží štátu Maháraštra, ale pred uviaznutím v daždi sa jej podarilo prejsť len 60 km. Približne 700 cestujúcich okamžite uviazlo, keďže sa pole, v ktorom vlak zastavil, zmenilo na veľké jazero.



Cestujúci zaznamenávali videá z mobilných telefónov a prosili o pomoc. Miestnym médiám povedali, že 15 hodín nemali jedlo ani pitnú vodu. Cestujúci tiež uviedli, že vlak bol zo všetkých strán obklopený vodou vo výške až 2 metre.



Úrady varovali ľudí, aby neopúšťali vlak bez pomoci kvôli nebezpečenstvu vysokej dažďovej vody.

Na miesto činu boli nasadené dve vojenské helikoptéry a niekoľko námorných a vojenských tímov spolu s pohotovostnými službami.



Záchranári použili na záchranu cestujúcich nafukovacie člny. O 15:00 miestneho času bolo na najbližšiu železničnú stanicu zaistených asi 600 ľudí vrátane deviatich tehotných žien.



Silný dážď zastavil premávku v Bombaji. Desiatky vlakov boli v tejto oblasti zrušené alebo odklonené.

AKTUÁLNE: Po intenzívnej búrke v Bratislave. Musela zasahovať aj Polícia (FOTO, VIDEO)
KVÔLI VYTRVALÉMU DAŽĎU DOPRAVNÍ POLICAJTI USMERŇUJÚ PREMÁVKU Čítať ďalej
27 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič