Obec Chrenovec-Brusno chce zrekonštruovať zdravotné stredisko za asi milión eur
21 | 01 | 2019 I

Chrenovec-Brusno 21. januára (TASR) - Samospráva Chrenovca-Brusna v okrese Prievidza má záujem zrekonštruovať a rozšíriť miestne zdravotné stredisko. Na tento účel chce žiadať financie z výzvy Ministerstva zdravotníctva SR. 



"Chceme tam spraviť veľké integrované zdravotné stredisko, jeho nadstavbu, aby tam mali lekári a hlavne pacienti pohodlné vyšetrenie. Aby sa tam už vyšetrovalo na úrovni, pretože súčasné priestory sú núdzové, nepostačujúce. Sú tam spoločné čakárne, čo by nemalo byť. Priestory, ktoré sa vybudujú, budú slúžiť zase celej handlovskej doline," načrtol pre TASR starosta Tibor Čičmanec.

Rozpočet investície podľa neho obec odhadla na približne milión eur. "Potrebujeme tam spraviť injektáže budovy, pretože táto bola v minulosti postavená na takzvanom mlynskom náhone. Je popraskaná, takže sa musí najskôr zastabilizovať to, čo je teraz postavené. Až potom sa môže robiť nadstavba. Niektoré ordinácie budú hore, niektoré na prízemí. Bude tam bezbariérový vstup na poschodie," priblížil.

V rámci rekonštrukcie strediska obec počíta i s vybudovaním gynekologickej ambulancie, ktorá tam doteraz nebola. Nanovo tam chcú vybudovať i ordináciu pre dospelých, deti, zubára aj s panoramatickým röntgenom ako i lekárňou.