ĎALŠIA NEHODA JOŽA RÁŽA!
05 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Odo dňa, kedy sa spevák skupiny Elán Jožo Ráž doslova druhýkrát narodil, o dva týždne uplynie štvrťstoročie. Vtedy utrpel vážne poranenie mozgu a musel sa odznova naučiť doslova všetko. Za tých 25 rokov absolvoval ešte niekoľko menej vážnych nehôd. Poslednú, na ktorú upozornila Pluska, mal v uplynulých dňoch.

Nehodu spred 25-tich rokov Ráž nezavinil, no vôbec nebolo isté, či ju prežije. S obrovským úsilím sa naučil chodiť, dokonca sa vrátil aj na pódiá, hoci svoje povestné výšky už nezaspieva. V rokoch 2015 a 2017 mal ďalšie dve nehody a teraz nedávno o tej poslednej hovoril aj Marek „Zitron“ Ťapák vo svojom podkaste. Ten videl, ako Ráž absolvoval „riadny ťukes“. Ráž pritom sám hovorí o tom, že jedným z následkov nehody spred rokov je aj to, že pomaličky vidí stále horšie.

Nezavinená

Nehoda, ktorá Ráža stála veľký kus zdravia sa stala 20. júna 1999 na nábreží Dunaja v Bratislave. Spôsobil ju nemecký občan a Ráž pri nej mal okrem zlomenej nohy, zlomený nos, predkolenie, zápästie a preliačenú lebku. Stabilizovať sa ho podarilo po deväťhodinovej operácii a z kómy sa prebral po dvoch mesiacoch.

A mamuty možno ešte nevyhynuli
Mamut žil, mamut (asi) žije. Bude mamut žiť? Vedci z Harvardskej univerzity sľubujú, že mamuta čoskoro vzkriesia – pomocou genetického inžinierstva vytvoria embryo a implantujú ho do slona. Načasovanie projektu sa neustále posúva, výsledok sa... Čítať ďalej
04 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vinník sa kajal 

„Pán Ráž, je mi extrémne ľúto, že sa to stalo. Veľmi, veľmi ľúto. Chybu som urobil ja, lebo som nesprávne odbočil a dlho sa pozeral doprava. Veľmi ma teší, že ste sa dali dokopy a že ste stále úspešný. Prajem vám všetko dobré,“ odkázal vinník spevákovi prostredníctvom portálu čas.sk, ktorý ho v roku 2014 vypátral.

Minimálna šanca na prežitie

Ráž bol v kóme dva mesiace, no z následkov zranení sa dával dokopy roky. Učil sa chodiť, dokonca aj rozprávať a vôbec nebolo isté, či sa vráti na pódiá. Napriek všetkému vinníkovi nehody neželá nič zlé. „Už dávno som mu to odpustil. Nech jazdí opatrne,“ odkázal mu Ráž.

Nedobrzdil

V poradí ďalšiu nehodu mal Ráž v roku 2015. Nik sa pri nej nezranil a vinníkom bol spevák – nedobrzdil a narazil do auta pred sebou.

Dva roky na to havaroval na Mierovej ulici v Bratislave. Nepočul prichádzajúcu sanitku. Tej sa vyhli dve autá, on zabrzdiť nestihol, pripomína Pluska.

Ukrajinský prorok: Krajiny viac nebude!
Zabudnuté proroctvá ukrajinského molfara Nechaja: Krajina navždy zmizne z mapy. Molfari sú potomkami starých čarodejníkov v Karpatoch. Vedia ovládať prírodné živly, liečiť ľudí a zvieratá, vidieť minulosť a budúcnosť. O molfaroch sa vie málo -... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Milan Laca

Prominentný svedok

„Prechádzal som sa uličkami Starého mesta a pozerám, že niekto parkuje medzi dve autá. Pozdĺžne chcel zaparkovať. Videl som, že týpek má problém a že si evidentne zle nadbehol a je strašne blízko pri tom zadnom aute a má veľa priestoru pri prednom aute. Prechádzal som okolo a pozriem do toho auta - tam Jožo Ráž," povedal Jakub „Zitron“ Ťapák vo svojom podkaste.

Facebook / Jakub "Zitron" Ťapák Comedy

„Samozrejme, idem ďalej a iba počujem rachot. Pozerám naňho a týpek proste nadr***l do toho auta za sebou. Ťukol do auta, vystúpil, zdvihol obočie, mávol rukou a odišiel. Bol som pár metrov od neho a hovorím si ´Do ri*i, to fakt?´. Je pravda, že som nevidel, či preliačil niečo. Hádam nie je taký ch*j, že by dodr*al auto, ale bol to teda ťukes riadny," hovorí ďalej Ťapák.

Prichádza o zrak

„Už nevidím dobre, takže mi manželka číta knihy. Špionážne romány,” priznal pred viac, ako rokom muzikant. Jeho manželkou je Barbora, dcéra Štefana Nosáľa, ktorého meno je neodmysliteľne spojené s Lúčnicou.

„Že má problémy so zrakom je stará vec, lebo je to dôsledok jeho nehody. Nedeje sa žiadna senzácia, žiaden ,prúser´.Je spokojný a má konečne na všetko čas. Na svoje záľuby, na oddych, na všetko,“  povedala vtedy Rážova asistentka.  Po nehode sa mu veľmi zmenil aj hlas.

Jožo Ráž o následkoch nehody a láske k Rusku (GALĚRIA)
Mal štrnásť, keď založil Elán. Teraz má 68 a už zhruba 5 rokov žije životom bežného človeka. Je povestný svojou averziou voči modernej komunikačnej technike a v posledných rokoch sa u neho prejavujú následky ťažkej autonehody. Jožo Ráž v júni 1999... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.