Šokovaný Murín reaguje: Toto je práca súčasných hejterov z opozície!
15 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Spisovateľ Gustáv Murín si na Facebooku tradične nedáva servítku pred ústa a o atentáte na premiéra Roberta Fica píše priamo a bez obalu – jednak o tom, kde majú takéto „akcie“ korene, ale aj o úpadku českej vlády, ktorá ústami ministra vnútra hovorí, že útok nebol politicky motivovaný. Murín tiež zverejnil reakciu Spolku slovenských spisovateľov, ktorého členom bol atentátnik.

Stredajšiemu atentátu na premiéra Roberta Fica sa Murín venuje v trojici statusov. Spisovateľ si myslí, že je to práca tých, ktorí z Fica robia pomaly Hitlera a niekoľkých aj menuje. Diskusia priniesla aj pripomenutie legendárneho „láskyplného“ statusu dnes už študenta práva Emila Hodála. Murín tiež zverejnil profil atentátnika, od ktorého sa Spolok slovenských spisovateľov ostro dištancuje. Zato český minister vnútra sa nedištancoval od vyjadrenia, že útok na slovenského premiéra nebol politicky motivovaný, čo Murín tiež okomentoval aj s vysvetlením, prečo je tomu tak.

Namiesto argumentov - zákerná streľba

„Toto je práca súčasných hejterov z opozície, kde sa extrémne agresívnymi výrokmi za posledné roky vyznamenali Matovič, Pročko, Galko, Osuský, či Dostál, ale teraz hlavne Šimečka, čo si dovolil označiť Roberta Fica za Hitlera?!! To sa potom niekto čuduje, že to vedie atentátnika k presvedčeniu že nás svojim odporným činom „zachraňuje"?! Krv premiéra Fica je aj na Šmečkových rukách. Keď nevedia uspieť argumentami, tak prichádza americké riešenie,“píše Murín s tým, že šialenstvo spoza oceánu a z Bruselu dorazilo až k nám. Diskutéri pod príspevkom uvažujú o všeličom, no padlo aj pripomenutie študenta Emila Hodála – podľa niektorých diskutérov sa už vtedy malo konať proti nenávistným prejavom.

Facebook | "Legendárny" status Emila Hodála

Člen Spolku slovenských spisovateľov

Murín na svojej nástenke o čosi neskôr informoval, kto je atentátnikom s otázkou, či je sympatizantom PS.

ATENTÁT? Na festival nenávisti pozýva Veronika Remišová a jej top fanúšikovia
Poslankyňa Veronika Remišová (Matovičovo hnutie/Za ľudí) poukázala na to, že nenávisť a násilie nikdy nie sú riešením. Útok na Roberta Fica odsudzuje a praje mu skoré uzdravenie. AVŠAK! Politici vládnej koalície sú podľa nej nepoučiteľní.... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Eka Balašková

„Spolok slovenských spisovateľov sa od tohto šialenca ostro dištancuje,“píše Murín.

&set=a.131680853543253

Výčitka Vítovi Rakušanovi

Gustáv Murín ostal v nemom úžase, keď si prečítal vyjadrenie ministra vnútra Českej republiky.

„Situácia na Slovensku je veľmi napätá. Rozhodne nebudem slovenským kolegom radiť, ako reagovať na takú vypätú a emocionálnu chvíľu. Na druhú stranu by som všeobecne veľmi požiadal a poprosil, aby sme skutočne dodržali, že taká udalosť politický podtón jednoducho nemá," povedal podľa Murína Rakušan.

Facebook / Gustáv Murín | Atentátnik Cintula

Takže – „ohrdnutá fanynka“?

„Úpadok českej „fialovej" vlády asi nemá dno. Český minister vnútra nám „nechce radiť", ale zároveň nám ako „expert" radí, že atentát na premiéra nemá politický podtón?! Takže na Roberta Fica strieľala ohrdnutá fanúščika? Tento Rakušan - to je kanón,“konštatuje Murín v statuse.

Kde na to Rakušan prišiel

„A prečo tvrdí ten nezmysel? No preto, že atentátnik je zrejme prívrženec "Progersívneho Slovenska" a hejtovanie jeho vedenia na čele so Šimečkom treba rýchlo zahmliť nezmyslami á la Rakušan,“ dodáva Murín.

Bukovského výzva médiam ako Denník N a spol.
Po rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V pléne parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito Podľa nových informácii, útočníkov rok... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik