Sagan je späť! Pozrite, ČO si dovolil UPROSTRED pretekov
15 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Peter Sagan je stále cyklistická superstar a opäť raz o ňom hovorí celý svet!

„O Petrovi Saganovi, ktorý je známy svojou výstrednosťou, sa stále hovorí. A to z dobrých dôvodov,“ začal svoj článok známy francúzsky server Le Figaro. Počas 3. etapy pretekov Okolo Maďarska potešil bývalý trojnásobný majster sveta jedného z prítomných divákov na kraji cesty.

Uprostred súťažného zápolenia, zatiaľ čo pokračoval v šliapaní do pedálov, mu podpísal knihu!

Neskončil s cestnou cyklistikou?

Čo vlastne Peter Sagan robil na takýchto pretekoch? Po skončení s cestnou cyklistikou dal jasne najavo záujem venovať sa na konci kariéry ešte tej horskej, s ktorou začínal. Už vtedy sa hovorilo, že v rámci prípravy si možno ešte zasúťaží aj na ceste. Navyše si obliekol dres slovenského tímu Pierre Baguette, ktorý tak marketingovo podporil a môže v rámci neho odovzdať skúsenosti mladým cyklistom.

Problémy so srdcom

Aj kvôli nedávnym problémom so srdcom však Sagan nemohol byť na pretekoch Okolo Maďarska v požadovanej forme a konkurovať tak najlepším. Preteky zjavne poslúžili hlavne ako príprava.

Pripomíname

Kardiochirurg Viliam Fischer nedávno bez váhania označil problémi Sagana so srdcom ako možný dôsledok očkovania.

V súvislosti s jeho súčasnými zdravotnými problémami sa spomínal najmä postcovidový syndróm, keďže Peter Sagan prekonal koronavírus niekoľkokrát. A to aj napriek tomu, že je proti nemu zaočkovaný. 

Lenže práve očkovanie môže podľa celosvetovo uznávaného slovenského kardiochirurga Viliama Fischera stáť za jeho problémami so srdcom. „Nedá sa to vylúčiť. Ak by jeho problémy súviseli s vakcináciou, bol by som maximálne opatrný a s tréningom by som začínal ako po ťažkom zranení. Niekoľko mesiacov by som sa testoval s pomaly sa zvyšujúcou záťažou, než by som dospel do maxima. Ja osobne s mojimi vedomosťami by som toto praktizoval minimálne polroka, skôr by som nešiel do plného pretekania,“ skonštatoval pre Šport24.sk Viliam Fischer s tým, že nejde len o jeho názor, ale aj o názory približne 50 svetových virológov, infektológov, epidemiológov, bakteriológov, či známych klinických pracovníkov a teda ľudí, ktorý sa tým detailne zaoberajú.

Uznávaný odborník zároveň priznáva, že kým detailne nepozná diagnózu trojnásobného majstra sveta, je v rozpakoch ako nikdy predtým. Ale… „Po preštudovaní a predebatovaní všetkého, čo súvisí s možnými postvakcinačnými následkami, moja jednoznačná odpoveď na to, či má Sagan ďalej súťažiť alebo nie, neexistuje. Po tom, čo som všetko čítal, seriózne na to neodpovie žiadny lekár,“ dodal Viliam Fischer.

Chôdza je preventívnym prostriedkom mnohých závažných ochorení
Chôdza je skvelým preventívnym prostriedkom množstva závažných ochorení za nulové finančné aj ekologické náklady. Poukázala na to Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva (SSVPL), ktorá v pondelok pri príležitosti nadchádzajúceho... Čítať ďalej
13 | 05 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik