ATENTÁT? Na festival nenávisti pozýva Veronika Remišová a jej top fanúšikovia
15 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Poslankyňa Veronika Remišová (Matovičovo hnutie/Za ľudí) poukázala na to, že nenávisť a násilie nikdy nie sú riešením. Útok na Roberta Fica odsudzuje a praje mu skoré uzdravenie. AVŠAK! 

Politici vládnej koalície sú podľa nej nepoučiteľní. Namiesto toho, aby znižovali napätie, tak vyhlasujú vojnu médiám a opozícii, ktorí s útokom vraj nemajú nič spoločné a zneužívajú túto tragickú udalosť na ešte väčšiu polarizáciu spoločnosti. Skonštatovala to na rovinu Remišová podľa HNonline.

Remišová reagovala na atentát, ktorý v stredu tesne popoludní v Handlovej spáchal na premiéra Roberta Fica 71-ročný spisovateľ. Ten po tom, ako účastníci výjazdového rokovania vlády vyšli z budovy, na Fica 4x vystrelil a premiér je aktuálne v starostlivosti lekárov. Pod jej statusom sa však namnožili dobroprajní a láskaví odborníci na všetko. Od tých, čo rozumejú karme, cez politológov, až po obdivovateľov atentátnika. 

Karmisti

Niekoľko odborníkov na karmu sa v komentároch vyjadrilo v zmysle, že Robert Fico vlastne len dostal to, čo si svojim vystupovaním zaslúžil.

„Pri tomto ma napadlo iba pár slov karma je zdarma, čo zasiali to teraz žnú, kto šíri nenávisť teraz zbiera ovocie,“ konštatuje Johannes.

„Dovtedy sa buduje Mafiánsky štát-SD a podporuje fašizmus dokedy sa džbán nerozbije...,“ pridáva sa Ondrej.

„Ale on šíri nenávisť ako nikto v republike. Žne búrku,“ myslí si Eva.

Tak toto sú presne tí, podporovatelia slovenskej opozície, ktorí by neváhali vymeniť si so strelcom miesto!

VEDEL FICO KAM TO AŽ ZÁJDE? (VIDEO)
Predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD) ešte 10. apríla zverejnil video, v ktorom okrem iného predpovedal vraždu. Všetci sa vtedy pripravovali na stretnutie vlády SR a ukrajinskej vlády, takže Ficova kritika progresívnych médií a to, že ich texty... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Politológovia

„Svojími krokmi sama smerohlasácka a snsácka vláda vyhrocuje situáciu na Slovensku a ľudia sú z toho frustrovaní, zúfalí a nahnevaní, že nás vedú do pažeráka Putina a ruského autokratického systému, a mafiánskej vlády. A vražda Kuciaka a jeho snúbenice zostane nevyriešená, lebo Fico rozprášil všetkých dobrých vyšetrovateľov, aj sudcov a prokuratúru a tiež nebude mat kto ani vyšetrovať rozkrádačky tejto vlády,“ pomiešala všetko dokopy Marika.

„Kto správne analyzuje situáciu na Slovensku, všimne si, že každý názorový odporca postreleného premiéra vyjadruje podporu a odsudzuje útok a každý názorový spriaznenec obviňuje druhú stranu alebo novinárov - každý inteligentný človek pochopil; ďakujeme pani Remišová,“ píše ďalší do partie, Benjamín.

Buď z toho mrazí, alebo je nevoľno

Ďalšia skupina reakcií je obzvlášť nevkusná. Diskutéri v nej hovoria o zinscenovanom príbehu a niektorí zašli aj ďalej.

„Spisovateľ Juraj Cintula, zakladateľ Literárneho klubu DÚHA v roku 2005. Slušný človek a bojovník proti násiliu postrelil zločinca, zlodeja, mafiána a člena organizovanej zločineckej skupiny Fica. Jurajovi Cintulovi prejavujem svoju úctu - za jeho boj proti zločinu,“ napísal Róbert s označením „top fanúšik“.

„Spravodlivosť u nás neexistuje Prišla nenávisť a myslím si že Žilinaka je ďalší na rade,“ prorokuje Emília.

Totožnosť strelca je už známa!
Mimoriadne šokujúca správa. Premiéra Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Výstrely padli pred domom kultúry, kde zasadala vláda, keď išiel premiér medzi ľudí. Už sú známe podrobnosti o strelcovi. Atentát na Fica... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik