Hlas ľudu: A čo? Královi na ťahu sa minulo zlato? Alebo je za tým Huliak z Očovej?
15 | 05 | 2024 I Mária Škultétyová

Neviem ako vy, priatelia, ale ja celkom rada sledujem televízne debaty. Aj Krála na ťahu na TA3 som si celkom obľúbila. Ocenila som, že moderátor využil v názve svoje kráľovské meno. Lenže... Lenže divák by čakal, že ak televízia do niečoho ide, robí to premyslene. Aj ona, aj autor myšlienky. Tentoraz sa tak ale nestalo.

Počas krátkeho trvania sa už dvakrát menili pravidlá. Prvý raz, keď víťaz zo štvorice účastníkov dostal po hlasovaní televíznych divákov Královu zlatú čašu, a druhý raz, keď sa o zlatú čašu „nesúťažilo“, a teda ju nedostal nikto. Ani potlesk a priami diváci už včera neboli.  Ale zato diváci mohli mailom posielať svoje otázky jednotlivým politikom. Otázok vraj prišlo veľa, len škoda, že sa dostalo iba na dve pre jednu aj pre druhú stranu. Zato moderátorovi sa ušlo dosť času, aby Tiborovi Gašparovi a ministrovi Suskovi skákal v tom najlepšom do reči a nenechal ich dohovoriť. Niekedy si myslím, že novinár politike rozumie viac ako politik sám. Ale neskákal iba on. Krupa skákal do Gašpara ako zúrivý pes. Už len uhryznúť ho chýbalo.

Ale poďme k zlatej čaši

Ak sa nemýlim, zatiaľ ju získali len predstavitelia koalície. Iste ju nebrali ako obrovské víťazstvo, ale aj tak si myslím, že ich potešila. Prečo nie, keď bola odmenou za to, ako presvedčili divákov, či ako im boli sympatickí. Možno preto sa stalo, že opozičníci z KDH to zo dva razy závistlivo okomentovali. Isté je, že na strane koaličných politikov stoja vyspelejší rečníci. Samozrejme, že aj s väčšou politickou kultúrou, preto si to zaslúžia. Môžete namietať, či Huliak je predstaviteľom politickej kultúry, ale jedno mu predsa len musíme uznať. Má svojský prejav a ten sa páči viac ako prejav politikov KDH. Preto dostal zlatú čašu.

Včera to už bolo bez nej

Možno sa Královi minulo všetko zlato a možno si to vydupkala opozícia. Chudera, musela sa cítiť trápne, keď videla,  že ona u divákov neboduje.

No keby sa o čašu súťažilo, ja by som ju rozhodne nedala Krupovi ani Kolíkovej.

Nielen preto, že sú z opozičného tábora, ktorý ja nemusím. Nedostali by ju pre ich mhm, mhm, koktanie a dlhé pauzy, ale aj pre osobné útoky  a klamstvá a tvrdenia bez argumentov.  Neviem, ako by Krupa dokazoval svoje podozrievanie,  že Gašpar aj po nociach sleduje videá s čurillovcami. A Kolíčka nevymaže z papiera, čo tam raz dala, že podanie na GP posiela aj ako predsedníčka výboru.

Krupa by tak mohol dostať akurát cenu za skákanie do reči a klamstvá a Kolíková okrem toho aj za osobné útoky voči Tiborovi Gašparovi a jeho synovi. U smerákov zas musím oceniť, že útoky odrážajú faktami, čo druhá strana nevie za žiadnu cenu prijať.

A komu by som teda dala zlatú čašu ja?

Určite Gašparovi. Susko je sympaťák a tichý chlapík, dobrák od kosti, ale musí pridať na priebojnosti.

Nakoniec si neodpustím ešte jednu poznámku. Ako žena som si už na začiatku všimla, že Kolíková má nové šaty. Ale môžete ju obliecť aj do zlatého rúcha, nikdy z nej peknú a príťažlivú babu nespravíte. No a ten postoj? Stála tam za tým pultíkom v nechutných topánkach, nechutne naširoko rozkročená. Nie ako dáma, ale ako furman, čo stojí na voze a v rukách drží opraty.  

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik