Matovič (už ani s Kovačičom) nemá žiadnu šancu
12 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Čím môže ešte súdneho diváka či poslucháča a prípadne voliča zaujať Igor Matovič? Ani desať tričiek s nápisom My vás mafii nepredáme mu nepomôže. Ani "sám vojak v poli", opustený všetkými, ktorých kádroval a cenzúroval - padnutá hviezda Kovačič.

Dokonca ani pluky Pročkov a Galkov a ich parlamentný vresk, ktorý počuť hádam až na rakúsky Schwechat mu nepomôžu. Iba ak by si neobyčajne obyčajný šéf dal na seba ružovú sukničku a narúžoval pery, to by potom možno nielen Eurovíziu, ale aj najbližšie voľby vyhral. Alebo keby zo záhrady svojho domu, ktorý nevlastní, pálil na ruské rakety nad Časiv Jarom. Tak, ako najnovšie navrhujú šialenci jemu rovní, ale v Nemecku.

Je doba šialencov

Kam sa na ňu hrabú hipisácke šesťdesiate roky minulého storočia v minulom tisícročí. Mimochodom roky hnutia, volajúceho po mieri. Kam sa na dnešné populisticko - progresívne časy hrabú vlasatí Beatles v džínsoch a s najlepšou rockovou muzikou všetkých čias? Veď - áno, stačí si dať sukničku, piskľavým hláskom zanôtiť niečo o bipolárnej osobnosti a úspech je zaručený. Dekadencia a debilizmus víťazí na všetkých frontoch. Nielen v parlamentných laviciach a na pódiách vraj "kultúrnych" podujatí a festivalov. A do toho stačí ešte šmrcnúť hokej s komentovaním typu - "bol to mimoriadne úspešný zápas, prehrali sme o gól" a divák, poslucháč či fanúšik má byť spokojný. Alebo si namodelovať kobylí ksicht. Ako demonštráciu ľudského práva na 91. pohlavie.

Dekadencia je jasne definovaná

Pre dekadenciu konca devätnásteho storočia bol charakteristický subjektivizmus, pesimizmus a krajný individualizmus. Časté boli motívy bezvýchodiskovosti, rozkladu a smrti. O predstaviteľoch dekadencie sa zvykne dodnes písať ako o „izolovaných od reality“ so sklonmi k iluzionizmu. K takto definovaj dekadencii by bolo možné aktuálne ešte priradiť sexuálny afektizmus, politický exhibicionizmus (napríklad tričká s nápisom "my vás mafii nepredáme" už obťažujú rovnako ako chlapík v parku, ktorý si pred ženami rozopína kabát na holom tele), nosenie sukní mužmi - a možno aj dámskych vložiek, aby to bola dokonalá bipolárnosť.

Progresívne jasanie nad úpadkom sveta

Je priam neuveriteľná náhoda - a možno to ani náhoda nie je - že pri pátraní na internete po širšom vysvetlení termínu úpadok, vám počítač vypľuje aj heslo Teória Nového svetového poriadku. V angličtine New World Order. 

Ide o teóriu, ktorá uzrela svetlo sveta v poslednom desaťročí minulého storočia. Táto teória tvrdí, že malá skupina medzinárodných elít kontroluje a manipuluje vlády, priemysel a mediálne organizácie po celom svete. Teória tvrdí, že táto skupina financovala a v niektorých prípadoch aj spôsobila väčšinu veľkých vojen za posledných 200 rokov, a to hlavne uskutočnením útokov pod falošnou vlajkou (aby získala na svoju stranu verejnú mienku); taktiež má rozhodujúci vplyv na svetovú ekonomiku, úmyselne spôsobuje infláciu a krízy. Podľa teórie sú tajní agenti pracujúci pre Nový svetový poriadok vo vysokých pozíciách vo vládach a v priemysle. Nový svetový poriadok má mať pod kontrolou aj nadnárodné a globálne organizácie, ako sú Európska únia, OSN, Svetová banka, Medzinárodný menový fond a navrhovaná Severoamerická únia.

Nič nové, až na jedno...

Táto teória, tak verne odzrkadľujúc praktický život a dianie v ňom, má za pomlčkou - konšpiračná. Ale prečo konšpiračná? Čo nevidíme deň za dňom čo sa v skutočnosti okolo nás deje? Nevnímame, aké progresívne je to, čím je táto vraj konšpiračná teória uvádzaná do každodennej politicko - ideologickej praxe? A aby sme si to zas až tak často nepripomínali, na to tu máme kulisy. Takzvané krycie siete. V podobe bláznov, ktorí nás nepredajú mafii (no predali nás aj s navijakom progresivizmu, teda tiež mafii, ale inej, takej "dobrej"). Alebo v podobe "úspešných" mladých ľudí, ktorí sa cítia byť koňmi, alebo si aspoň nasúkajú na seba sukničky, ružové, volánikové a myslia si, že pre mužov je to to pravé orechové.

Zástupná vojna progresívcov

Tak, ako Spojené štáty a celé NATO (česť výnimkám v jeho radoch) vedú svoju zástupnú vojnu proti Rusku do posledného Ukrajinca, tak progresivizmus bez vlastného programu, vízií a politických metód vedie zástupnú vojnu pomocou komercie, dekadentnej komercie, proti zdravému rozumu. Proti prírode, proti logike, proti doterajšiemu - a to už tiež nie najideálnejšiemu - "starému" svetovému poriadku. Mimochodom, ak nás čítate pravideľne, tak Brusel v týchto dňoch odhlasoval, že tehotenstvo nie je iba čisto ženská záležitosť - fiziologicky. Áno, dobre čítate. A pre nič iné napríklad Šimečkovci neprosíkajú o podporu v eurovoľbách. Ona totiž teória nového svetového poriadku už dávno nie je iba teóriou a už vôbec nie je konšpiračná.

ŠIMEČKOVI DOCHÁDZAJÚ POLENÁ, POMÔŽTE!
Chlapec zostane čoskoro sám. Sám, ako v plote kôl. Ako Milouš Jakeš. Ako predseda samoľúbo a samozvane "najsilnejšej strany", ktorý - skončí skôr či neskôr, po inovovaných Jakešových metódach ako v plote kôl. Prvá ho opustí Zuzana. A bude iba rád,... Čítať ďalej
04 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik